Élet-Stílus

Hajrában győzött a Barcelona

A Barcelona Xavi 88. percben lőtt góljával nyert az Osasuna ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában, és ezzel hatpontosra csökkentette a hátrányát az újonc Almeria otthonában meglepetésre vereséget szenvedő listavezető Real Madriddal szemben.

Sokan az El Clasico után előre elkönyvelték, hogy a Bernd Schuster által irányított királyi gárda idén könnyedén megvédi a bajnoki címét. A fővárosiak azonban az újonc Almeria otthonában pontokat hullajtottak, így Frank Rijkaard együttese előtt adott volt a lehetőség: az Osasuna legyőzésével hatpontosra csökkenthette a hátrányát a katalán sztárcsapat.

Az első félidőben kapujához szegezte ellenfelét a kispadon ücsörgő Ronaldinhóval a Barca, ahol Messi mellett Deco is a kezdőben kapott helyet. A katalánoknál az első félidőben leginkább a fiatal argentin és Henry veszélyeztetett, de mivel a középpálya alig tudta megtartani a labdát, a Osasuna kapusának nem akadt sok dolga.

A fordulás után a vendégek rádöbbentek, hogy ezen az estén nem kell megelégedniük az egy ponttal, és egyre többször bukkantak fel Victor Valdes kapuja előtt. Rijkaard azonnal reagált, és lehozta a remekül futballozó Henryt, és helyére Giovanni don Santost küldte be. A holland mester döntése sokáig értetlenséget váltott ki a zuhogó esőben ücsörgő katalán szurkolókból, de a hajrában a fiatal mexikói tehetség meghálálta a bizalmat.

A hajrában, amikor sok hazai szurkoló már elhagyta a Nou Campot, dos Santos zseniálisan vett le egy előreívelést az Osasuna tizenhatosán belül, majd Iniesta elé tálalt. A középpályás lövését blokkolták a védők, de a labda Xavi elé pattant, aki jobbal 17 méterről az elmozduló kapus mellett a hálóba helyezett (87.). Az időközben a pályára küldött Ronaldinhóval a hazaiak megőrizték sovány előnyüket, és úgy ünnepelték a három pont megszerzését, mintha megnyerték volna a bajnokságot.

Koeman megmenekült (AFP)

Koeman megmenekült (AFP)

A Valencia játékosai megmentették a trénerüket az első idegenbeli győzelemmel Ronald Koeman irányítása alatt. A holland szakember rendkívülien defenzív felállásban küldte pályára a csapatát, és a második félidőben két gyors kontrával sikerült bebiztosítani a három pontot a Valladolid vendégeként.

Az utóbbi időben szintén bukdácsoló Sevilla is győzött a 22. fordulóban. Az andalúziaiak Luis Fabianónak köszönhetik meg az újonc Huelva otthonában aratott győzelmet: a brazil támadó mindkét játékrész elején beköszönt.

Primera División, 22. forduló:
FC Barcelona-Osasuna 1-0 (0-0)
Gól: Xavi (88.)

Atlético Madrid-Real Murcia 1-1 (0-0)
Gól: Garcia (63.), illetve Jofre (52., 11-esből)

Levante-Racing Santander 1-1 (0-0)
Gól: Riga (58.), illetve Duscher (76.)

Recreativo Huelva-Sevilla 1-2 (0-1)
Gól: Beto (89.), illetve Luis Fabiano (45., 84.)
Kiállítva: Martin (81.), illetve Mosquera (41., Sevilla)

Valladolid-Valencia 0-2 (0-0)
Gól: Mata (60.), Villa (72.)

Villarreal-Real Mallorca 1-1 (1-1)
Gól: Rossi (27., 11-esből), illetve Basinas (39., 11-esből)

Real Zaragoza-Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
Gól: Oliveira (28.)

Szombati meccsek:
Real Betis-Deportivo La Coruna 0-1
Almería-Real Madrid 2-0

Később:
Getafe-Espanyol 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik