Élet-Stílus

Hármat kaptak idegenben Tottiék

A tabella első három helyezettje találkozott az olasz bajnokság 21. fordulóban a három utolsóval. A papírforma két helyszínen borult, egyedül az Inter zsebelte be a három pontot, és ezzel Roberto Mancini legényei komoly lépéselőnybe kerültek a tabella élén.

Elszenvedte második vereségét a Siena otthonában az AS Roma, és ismét jelentős a lemaradása az Interrel szemben, akárcsak a Juventusnak, amely a tökutolsó Cagliarit nem bírta legyűrni. A második félidőt végig emberhátrányban játszó címvédő milánóiak sem sziporkáztak, de brazil kapusuk megmentette a három pontot az Empoli ellen.

Az Inter a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat tíz emberrel fejezett be, és vasárnap délután sem volt ez másképp. Vieira az első félidő hajrájában fél percen belül – durva belemenésért, majd szövegelésért – két sárgát kapott, akkor amikor Ibrahimovic büntetőjével már meg volt az előny.

A fordulás után a 19. helyen szerénykedő, és már az első félidőben is bátran támadó vendégek kezükbe vették az irányítást, és nem egyszer összezavarták a csúcsformájától messze elmaradó Materazzi köré épülő milánóiak védelmét. Julio Cesar azonban remekül védett az Inter kapujában, a 83. percben tizenegyest, és ezzel három pontot fogott a címvédőnek.

A Siena-játékosok gólöröme (Goal.com)

A Siena-játékosok gólöröme (Goal.com)

Francesco Tottiéknak nem volt ekkora szerencséjük. A fővárosi csapat az első félidőben kétgólos hátrányba került a 18. Siena ellen, és hiába volt több mint egy félideje a mérkőzés megfordítására, nem hogy gólt nem lőttek, de még kaptak egyet.

Többször leírtuk már mi is, hogy ezt a bajnokságot csak az Inter veszítheti el, és ez a véleményünk a 21. forduló után sem változott, mivel a Juventus a szintén kieső helyen álló Cagliarit nem bírta legyűrni. Mind a három csapatnak kötelező volt a vasárnap délután a győzelem, de csak az Inter hozta – emberhátrányban – a papírformát, és jelenleg nyolc ponttal vezet Tottiék, és tizenkettővel Nedvedék előtt.

Serie A, 21. forduló:
Siena-AS Roma 3-0 (2-0)
Gól: Vergassola (12.), Tonetto (43., öngól), Frick (83.)

Internazionale-Empoli 1-0 (1-0)
Gól: Ibrahimovic (34., 11-esből)
Kiállítva: Vieira (39.)

Genoa-Catania 2-1 (1-0)
Gól: Danilo (13.), Borriello (72., 11-esből), illetve Bovo (59., öngól)

Juventus-Cagliari 1-1 (0-0)
Gól: Nedved (56.), illetve Bianco (55.)

SS Lazio-Sampdoria 2-1 (1-1)
Gól: Mauri (37.), Rocchi (77.), illetve Cassano (45.)

Parma-Atalanta 2-3 (1-1)
Gól: Lucarelli (40.), Gasbarroni (90, 11.-esből), illetve Pellegrino (18.), Bellini (55.), Floccari (69.)

Reggina-Torino 1-3 (0-2)
Gól: Amoruso (60.), illetve Rosina (24., 67. – mindkettőt 11-esből), Stellone (36.)

Szombati meccsek:
SSC Napoli-Udinese 3-1
Palermo-Livorno 1-0

Később:
Fiorentina-AC Milan 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik