Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a sötétben világító bicikli

A városlakókat célozta meg új kollekciójával az elsősorban sportruházati termékeiről ismert Puma. Az Urban Mobiltiy Line kollekció igazán figyelemre méltó darabja azonban egy bicikli: a Glow Rider váza speciális festékkel van bevonva, amely a napközben magába szívott napfényt a sötétben engedi ki.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Minket ültet asztalhoz a sétáló szék
Jön az átlátszó kenyérpirító
Kitekerhető képernyős mobil

A tervezőket elsősorban biztonsági kérdések foglalkoztatták a Glow Rider készítésekor. A Puma a dán Biomega céget bízta meg a bicaj megtervezésével, a gyakorlott biciklisták pedig minden olyannal ellátták az új bicajt, amire a városi dzsungelben csak szükség lehet: a világító váz összehajtható, hogy könnyebben lehessen az irodába vagy lakásba felcipelni, emiatt aztán egy speciális merevítő huzalt is használtak, ami egyébként lecsatolható – így biztonsági zárként működik. Ha valaki megpróbálja ellopni, ezt a huzalt meg kell rongálnia, ekkor azonban – megfelelő merevítés nélkül – a bicikli nem használható.

Nézze meg képgalériánkat!

Nézze meg képgalériánkat


Az egyetlen bökkenő az ára lehet: a Puma honlapja szerint az Urban Mobility vonalba tartozó Glow Rider 1600 eurót kóstál.

A Biomega honlapja

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

ÚJ! Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik