Élet-Stílus

Hajdu János a női válogatott új kapitánya

Hajdu János lett a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Megbízatása augusztus 31-ig, a pekingi olimpia utáni időpontig szól. Hajdunak február 20-ig kell megneveznie a játékoskeret és a szakmai stáb tagjait.

Elődje, Németh András azok után távozott a posztról, hogy előbb a magyar szövetség (MKSZ) elnökségétől egyhangúlag bizalmat kapott, ám a játékosokkal nem sikerült elsimítania a konfliktusokat, amelyek a csalódást keltő nyolcadik helyezéssel zárult decemberi, franciaországi világbajnokság alatt kiéleződtek.

Az 55 esztendős Hajdu jelenleg az MKSZ szakmai igazgatója, és ezt a munkáját a továbbiakban is ellátja. A tréner korábban volt a férfiválogatott szövetségi kapitánya, dolgozott Kuvaitban és a Vác női együttesénél is.
Hajdunak február 20-ig kell megneveznie a játékoskeret és a szakmai stáb tagjait.

Maga a csütörtöki kapitányválasztó elnökségi ülés csaknem kétórás volt, és annak ellenére elhúzódott, hogy a tagok már Németh lemondása után egyfolytában egyeztettek.

A testület eleinte megosztott volt abban, hogy lehessen-e klubedző a kapitány, vagy a most kinevezendő tréner vagy edzőkettős csak a selejtezőre kapjon megbízatást, miáltal időt lehet nyerni, s elég lesz majd áprilisban kinevezni az új vezetőt. Végül azonban felülkerekedett a Hajdu János megválasztását pártoló álláspont.

Az új kapitány bízik benne, hogy Pálingerék ott lesznek Kínában (MTI)

A kapitány bízik abban, Pálingerék ott lesznek Kínában (MTI)

„Nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben – mondta székfoglaló beszédében Hajdu János. – Szakmai igazgatóként élvezem a munkát, rálátásom van a teljes női mezőnyre. Jött a felkérés, és nagyon sokan segítettek, éreztem a támogatók erejét. Bízom a csapatban, bízom benne, hogy ott leszünk Kínában. Több válogatott játékossal beszéltem már, akik jelezték nekem, hogy a csapaton belüli feszültség elsimítható, egyszerűen túlérzékenységről volt szó. Sajnálom, hogy Németh András leköszönt, ő ott lesz az elsők között, akikkel beszélni fogok.”

Kiss István, az MKSZ elnöke hangsúlyozta: sajnálják, de tudomásul vették, hogy Németh András távozott. Az idő sürget, mert a gárda március 28. és 30. között Nimes-ben olimpiai selejtezőt játszik a házigazda francia, az elefántcsontparti, illetve egy ázsiai együttessel. A kvartett első két helyezettje lehet ott a pekingi olimpián.

“Nem lehet más cél, mint kijutni az olimpiára, de előbb még sikerrel kell venni a franciaországi kvalifikációs tornát” – tette hozzá Kiss.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik