Élet-Stílus

Fed-kupa: győzelem a britek ellen

A magyar csapat második győzelmét aratta a Budapesten rendezett Fed-kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjában: Szávay Ágnesék ezúttal a dánoknál nagyobb ellenállást kifejtő briteket verték.

A nap első magyar vonatkozású találkozóján Arn Gréta két szoros játszmában kikapott Anne Keothavongtól: a brit az első szettben 5:3-as vezetéshez jutott, de Arn remek játékkal kiegyenlített. A rövidítésben azonban sokat hibázott, s a rivális jutott előnyhöz.

A folyatásban azonnal brékelt a magyar teniszező (2:0), ám ismét jöttek a hibák, így ellenfele fordított (3:5). Arn még tett egy utolsó kísérletet, elvette a brit adogatását, ám a sajátját újra elbukta, s ezzel a meccs is odalett.

Vezettek a britek, ám nem sokáig. Szávay Ágnes ugyanis két sima játszmában nyert Katie O’Brien ellen és ezzel a magyar női teniszválogatott egyenlített.

Szávay Ágnes végig nagyon magabiztosan játszott (MTI)

Szávay Ágnes végig nagyon magabiztosan játszott (MTI)

A világranglistán 20. magyar teniszező végig nagyon magabiztosan játszott, a pályán azt történt, amit ő akart és a rangsorban 123. O’Briennnek esélye sem volt a szorosabb meccsre.
“Jól ment a tenisz, igyekeztem mindent megtenni azért, hogy a hazai közönség ne izgulja halálra magát” – árulta el Szávay.

A minden teldöntő páros mérkőzésen Szávay Ágnes és Arn Gréta két nagyon sima szettben, parádés játékkal nyert Jelena Baltacha és Melanie South ellen és ezzel a hazai együttes második sikerét is megszerezte a B jelű kvartettben.
“Az egyesben kissé bátrabban kellett volna játszanom. A páros remekül ment, Ági nagyszerű hatással volt rám” – vonta le a következtetéseket Arn.

A csoport másik mérkőzésén a svájciak megnyerték a két egyest, és ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert a dánokkal szemben. Így Svájc szintén két sikernél tart.

Szávay és Arn sima szettben, parádés játékkal nyert (MTI)

Szávay és Arn sima szettben, parádés játékkal nyert (MTI)

A magyarok pénteken 14:30 órától a svájciakkal mérkőznek a csoportelsőségért. Amennyiben hazai siker születik, a péntek esti sorsoláson dől el, melyik együttes lesz a magyarok ellenfele a Világcsoport rájátszásába jutásért.

Machán Róbert magyar Fed Kupa-kapitány már a SVájc elleni összecsapásra fókuszált:
“Örülök a győzelemnek, a párosban egészen kiválóan játszott Gréta és Ági: az egyik látványos megoldás követte a másikat. A svájciakkal szemben kemény csatára számítok. Patty Schnyder személyében van egy világklasszisuk és Emmanuelle Gagliardi szintén kiváló teniszező.”

Csütörtökön a szerb együttes kiegyensúlyozott csatában nyert a lengyelek ellen, míg a fehéroroszok és svédek megszerezték második győzelmüket és ezzel az elődöntő közelébe kerültek.

Fed-kupa
Euro-Afrikai Zóna I. csoport, Budapest
Eredmények, 2. forduló

B-csoport:
Magyarország-Nagy-Britannia – 2-1 – végeredmény
Szávay Ágnes-Katie O’Brien 6:1, 6:2
Arn Gréta-Anne Keothavong 6:7, 5:7
Szávay, Arn-Baltacha, South 6:2, 6:2

C-csoport:
Svédország-Grúzia 3-0 – végeredmény
Larsson-Gorgodze 4:6, 6:1, 6:1
Arvidsson-Kalasnyikova 6:4, 7:5
Arvidsson, Larsson-Kvacabaja, Mikadze 6:0, 6:4

Fehéroroszország-Szlovénia 3-0 – végeredmény
Kusztova-Peskiric 6:3, 6:3
Govorcova-Klepac 2:6, 6:1, 6:3
Bohus, Pucsek-Hercog, Peskiric 6:1, 6:3

D-csoport:
Szerbia-Lengyelország 2-1 – végeredmény
Ivanovics-U. Radwanska 6:3, 6:1
Jankovics-A. Radwanska 6:4, 6:7, 7:5
Jovanovics, Mircsics-Jans, Rosolska 3:6, 2:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik