Élet-Stílus

Jogerős az FC Sopron licencmegvonása

Jogerőre emelkedett az FC Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának licencmegvonása. Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a soproniak írásban is megerősítették, hogy a döntést tudomásul veszik.

A soproniak nem kívánnak fellebbezni, így jogerőre emelkedett az elsőfokú licencadó testület január 4-i határozata az indulási jog megvonásáról.

Az érvényben lévő előírások szerint a soproniak kizárásáról a versenybizottság kezdeményezésére a fegyelmi bizottság hivatott dönteni. A hivatalos eljárás már elkezdődött.

Az is elképzelhető, hogy a fegyelmi testület már kedden meghozza határozatát a soproniak kizárásáról, mivel a licenc az élvonalbeli indulás feltétele.

Az FC Sopron a tabella utolsó helyére kerül (MTI)

Az FC Sopron a tabella utolsó helyére kerül (MTI)

Amint jogerőre emelkedik a kizárás, az FC Sopron automatikusan a tabella utolsó, 16. helyére kerül nulla ponttal. Mivel azonban a csapat lejátszotta mérkőzéseinek felét a Soproni Ligában, így a többi együttes a Sopron ellen szerzett pontokat megtarthatja.

A tavaszi szezonban a Sopron aktuális ellenfele mindig szabadnapos lesz, és a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel megkapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik