Élet-Stílus

Jelentősen erősödött a Juventus

A Lazio futballistája, Guglielmo Stendardo az idény végéig az olasz élvonalban szereplő Juventus csapatában játszik kölcsönben. A 26 esztendős hátvédet máris pótolta régi egyesülete.

Stendardo távozása már korábban felmerült azok után, hogy összerúgta a port edzőjével, Delio Rossival – épp a Juventus ellen 3-2-re elvesztett decemberi bajnoki után.

Az esetet követően a játékos egyeztetett a rómaiak elnökével, Claudio Lotitóval, s bár a Lazio első embere eleinte egy angliai szerződésre hajlott – a Fulham és a Birmingham is a végül kosarat kapó kérők között volt – beleegyezett abba, hogy a játékos ideiglenesen Torinóba költözzön.

A klubváltást a Juventus honlapján is megerősítették, a hivatalos közlemény szerint a védő június 30-ig áll az egyesület rendelkezésére. A torinóiak fellélegezhetnek, hisz a hátsó kontingensből korábban Giorgio Chiellini, Jonathan Zebina és Jorge Andrade is megsérült.

A játékos akár a szerdai, Inter elleni kupamérkőzésen bemutatkozhat új csapatában. A két csapat Milánóban 2-2-re végzett úgy, hogy Burdisso kiállítása miatt a bajnok gyakorlatilag a teljes mérkőzét emberhátrányban játszotta végig.

Stendardo (középen) Rómából igazol el (sslazio.it)

Stendardo (előtérben) Rómából igazol el (sslazio.it)

Aktív a Juventus

Bár az olasz sajtóban elterjedt, hogy Stendardo érkezése egyben azt is jelenti, hogy Torinóban elhalasztották a svéd Olof Mellberg megszerzését, a nap legaktívabb klubjánál közölték, hogy az Aston Villa védője aláírta három évre szóló előszerződését, melynek értelmében júliusban csatlakozik a „zebrák” keretéhez.

Mellberg kontraktusa nyáron járt volna le a Villa Parkban, s bár az olaszok 700 ezer eurót kínáltak azért, hogy még januárban csapatot váltson, Mellberg és a birminghamiek vezetősége végül úgy döntött, hogy kitölti futó szerződését. A 2008-as Európa-bajnokságra készülő svéd így ingyen kerül majd Torinóba.

Mellberg nyáron költözik Torinóba (juventus.com)

Mellberg nyáron költözik Torinóba (juventus.com)

A piemontiakért szorítókat újabb szerzeménnyel lepi meg a klub, ugyanis a Mellberg-szerződést is elsőként közlő Gazzetta dello Sport szerint Torinóban hétfőn írják alá a 23 esztendős Mohammed Sissoko szerződését. A Mali válogatottját erősítő játékos vasárnap érkezett Olaszországba, egyenesen a ghánai Afrika Kupáról.

A hírek szerint a Liverpool középpályása 2012-ig kötelezi majd el magát, éves keresete 2.5 millió euró lesz. Az angolok sem járnak rosszul: a Juventus azonnali jeleggel 11 millió eurót utal majd át, míg további kétmillió a játékos teljesítményétől is függ.

Sissoko Torinóba ruccant az Afrika Kupáról (AP)

Sissoko Torinóba ruccant az Afrika Kupáról (AP)

Tiago válaszút előtt

Az olasz sportnapilap úgy tudja, a torinóiak eladóként is tüsténkednek. Sissoko megszerzésével ugyanis könnyebb szívvel engedhetik el a feleslegessé vált, s a Tottenham által tárt karokkal várt portugál Tiago Mendest. Az átigazolási stop (január 31.) által fenyegetett vezetőség épp ezért válaszút elé állította a játékost: amennyiben marad, a csere-státusz vár rá, ellenben Londonban kezdőként számítanának rá.

A portugál azonban kivár, abban bízva, hogy komolyak a spanyolországi érdeklődések. Korábban az Atlético Madrid érdeklődött, ám az angolok képviselői már Olaszországban tartózkodnak, így a versenyfutás alighanem a javukra dől el.

A Lazio labdarúgócsapata is idejében pótolta a Torinóba távozott Stendardót. A fővárosiak kölcsönbe megszerezték a román Stefan Radut a Dinamo Bucuresti együttesétől. A 21 éves védő, amennyiben megfelelően teljesít, nyáron hosszú távú szerződést kaphat.

A Serie A-ban jelenleg a szerény 14. helyen álló csapatnak az ötszörös román válogatott futballista volt a második szerzeménye idén: korábban az angol Manchester Citytől sikerült megszereznie Rolando Bianchit, szintén kölcsönbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik