Élet-Stílus

Együttműködés a lelátók biztonságáért

Háromoldalú megállapodást írtak alá hétfőn a lelátók biztonságáért az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM), az Országos Rendőrfőkapitányság(ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetői.

A megállapodás célja a szurkolói anonimitás felszámolása, a garázda, rendbontó személyek távoltartása a stadionoktól.
A felek között felosztották a feladatokat. Így az ÖTM koordinálja az együttműködést és előkészíti a megvalósításhoz szükséges jogszabályokat, illetve áttekinti a régi szabályozásokat.

Az MLSZ többek között szigorítja a pályarendszabályokat, szabályozza a szurkolók részvételét a mérkőzéseken, meghatározza a minimális rendezői létszámot és a stadionok minimális biztonsági felszereltségét.

Szurkolók és rendőrök egy Balaton FC-FTC meccs után (MTI)

Szurkolók és rendőrök egy Balaton FC-FTC meccs után (MTI)

Ezenkívül létrehozza az MLSZ Biztonsági Információs Tájékoztatási Rendszert az érintett felek kommunikációjának és együttműködésének érdekében.

Az ORFK a szurkolói anonimitást felszámoló adatbázist hoz létre és az MLSZ biztonsági előírásaihoz igazodva meghatározza a biztosítási folyamatokat és a rendőri létszámot. A szervezetek az együttműködési megállapodásban rögzítettek végrehajtására feladattervet fogadtak el.

Az FTC stadionja a 2003 májusi események után (MTI)

Az FTC stadionja a 2003 májusi események után (MTI)

A megállapodást Elbert Gábor, az ÖTM sport-szakállamtitkára, Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Kisteleki István, az MLSZ elnöke írta alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik