Élet-Stílus

Povetkin folytathatja a Klicsko-vadászatot

Az oroszok olimpiai bajnoka, Alexander Povetkin 15. profi győzelmével világbajnoki címmérkőzés kapujába jutott, hiszen szombat estétől ő számít Vlagyimir Klicsko hivatalos kihívójának.

A szombat esti berlini gálán a Povetkin azzal az amerikai Eddie Chambersszel bokszolt a kihívói jogért, aki a “Bokszoló Bankárt”, Calvin Brockot búcsúztatta az eliminációs torna elődöntőjében.

A csupán 25 esztendős tengerentúli harcost nem ok nélkül illetik a „Gyors” becenévvel, merthogy kézsebessége átlagon felüli, és ezt a szombati mérkőzés első harmadában szépen kamatoztatta is. Povetkin tudniillik az ütőtávot, és a mérkőzés ritmusát a szokottnál is lassabban vette fel, evvel lehetőséget teremtett a kontrára építő amerikainak a villogásra, aki kevesebb próbálkozásból több minőségi találatot helyezett el.

Povetkin lassan kezdett, de végül simán nyert (monokli.com)

Povetkin lassan kezdett, de végül simán nyert (monokli.com)

Ám mire a képernyők előtt ülve egyáltalán elhihettük, hogy meglepetés születhet, a negyedik menettől felduzzadt szemmel bokszoló Povetkin nagyobb tempóra kapcsolt, és erőből, sok ütéssel elkezdte bedarálni ellenfelét. Ez alapvetően megváltoztatta a küzdelem képét, mivel Chambers, talán a kilencedik menetet leszámítva, már nem tudott olyan hatékonyan visszatámadni, mint a mérkőzés elején, ekképp elvesztette a reményt arra, hogy pontozásos diadalt arathasson.

A végletekig tiszta, és fair küzdelmet végeredményben 119-109, 117-111, 116-112 arányban, megérdemelten nyerte az orosz ökölvívó, aki mostantól izgatottan várhatja a február 23-i Vlagyimir Klicsko – Szultan Ibragimov IBF/WBO címegyesítést, merthogy elvileg ő lehet a győztes következő ellenfele. Habár, és ezt feltétlen illendő megemlíteni, a WBO vonalon, szintén elrendelt kihívóként, a keményöklű amerikai Tony Thompson (31 győzelem – 1 vereség) régebb óta vár a címmérkőzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik