Élet-Stílus

Loeb magabiztos sikerrel kezdett

Visszavonult a francia világbajnok legnagyobb riválisa, akinek így viszonylag könnyű dolga volt a szezonnyitó monte-carlói ralin. A második Mikko Hirvonen több mint két percet kapott Sebastien Loebtől, ami ezen a szinten óriási különbségnek számít.

Pályafutása során ötödik alkalommal győzött a Monte-Carlóban a négyszeres francia világbajnok, aki ezzel egy újabb rekordot döntött meg. A tavalyi sorozatban a vébécímet hatalmas csatában elhódító francia legnagyobb riválisa, Marcus Grönholm idén már nem indult, a többiek pedig megszorítani sem tudták.


Az első két napon már akkora előnyt szedett össze Loeb, hogy az utolsó szakaszokon biztonsági autózással is behozta az első helyen a Citroenjét. A francia csapattársa, Daniel Sordo a harmadik napon motorhiba miatt feladta a viadalt, így Mikko Hirvonen ölébe hullott a második hely.

Az idei vébét csak Loeb veszítheti el (dpa)

Az idei vébét csak Loeb veszítheti el (dpa)

„Fantasztikus volt a hétvége. Ötödször nyertem Monte-Carlóban, ami Daniel (Loeb navigátora) otthona is egyben. Az első két napon mindenkinél gyorsabbak voltunk, de biztos vagyok abban, hogy a bajnokság egészét nézve nem lesz ez álladóan így” – értékelt a francia rekorder, aki ha idén ötödször is világbajnok lesz, akkor megdönti Tommi Mäkinen és Juha Kankkunena rekordját.

Monte-Carlo-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4) 3:39:17.0 p
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus RS) 2:34.4 p hátrány
3. Chris Atkinson, Stéphane Prévot (ausztrál, belga, Subaru Impreza WRC) 2:58.6 p h.

A pontverseny állása: 1. Loeb 10 pont, 2. Hirvonen 8, 3. Atkinson 6
Következik: Svéd-rali, február 8-10.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik