Élet-Stílus

Liverpool: hosszú távra terveznek az amerikaiak

Még egy éve sincsen, hogy két amerikai üzletember megvásárolta a patinás egyesületet, de az utóbbi hetekben több helyen is megjelent, hogy egy dubai befektetőcsoport érdeklődött. Tom Hicks egy interjúban elmondta, hogy eszük ágában nincsen kiszállni a klubból, további súlyos milliókat áldoznak a Liverpoolra.

Tavaly márciusban vásárolta meg két amerikai milliárdos, George Gillett és Tom Hicks részvényenként 5 fontért, összesen 175 millióért az egyesület többségi tulajdonrészét. A tengerentúli profi jégkorongligában (NHL) is érdekelt üzletemberek a klub 44,8 milliós tartozását is átvállalták, és megígérték, hogy rövid időn belül egy új stadiont is felhúznak.


Hicksék a Dubai International Capital (DIC) elől halászták el a Liverpoolt, de a befektetőcsoport nem tett le a klub megszerzéséről, és a napokban ajánlattal keresték meg az amerikaiakat. Tom Hicks azonban egy interjúban elmondta, hogy nem adják el a Vörösöket. „Nem is kérdéses, hogy még öt éven belül is mi leszünk a klub tulajdonosai” – mondta a BBC-nek az üzletember.

Hicks azt azonban elismerte, hogy tárgyalt a napokban a DIC-vel, de nincs az a pénz amiért megválna a klubtól. „Néhány hónapja szóba került, hogy eladnánk a dubaiaknak 10 vagy 15 százalékot, de az árban akkor nem sikerült megegyeznünk” – mondta Hicks. „A pénzükből kezdtük volna el az új stadion felhúzását, de ezt most másképpen kell megoldanunk” – tette hozzá a texasi üzletember. A két amerikai a napokban 350 millió angol fonttal „támogatta meg” a klubot, és ebből 60 milliót már erre a célra különítettek el.

További 45 millióból pedig Rafael Benitez erősítheti meg a keretet a nyári átigazolási időszakban. A rengeteget bírált spanyol mestert sokadszorra is támogatásáról biztosította Hicks, azok után hogy novemberben még Jürgen Klinsmannal tárgyalt az edzői posztról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik