Élet-Stílus

Kiejtette a MU a kupaspecialistát

Az angol labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójának rangadóját vasárnap délután rendezték az Old Traffordon: a bajnoki címvédő Manchester United Ronaldo duplájával legyőzte a remek formában lévő Tottenhamet.

Az elmúlt két évben Juande Ramos a Sevilla együttesével elképesztő mennyiségű trófeát gyűjtött be, de új csapatával, a spanyol tréner elbúcsúzott az FA-kupától. A Tottenham kezdett jobban a MU otthonában, és a sorozatban három meccsét nyerő együttes Keane találatával meg is szerezte a vezetést.


A villámgyors Lennon kapott a jobb szélen egy remek indítást Dawsontól, majd a fiatal szélső könnyedén elment a totojázó Evra mellett, és a középen érkező ír csatárnak csak be kellett kotornia a labdát.

Ronaldo 24. és 25. szezonbeli gólját lőtte (AFP)

Ronaldo 24. és 25. szezonbeli gólját lőtte (AFP)

A gól nem fogta meg Sir Alex Ferguson csapatát, amely a Hotspurhöz hasonlóan elképesztő szériát produkált az elmúlt hetekben: a legutóbbi négy meccséből négyet megnyert a bajnok, úgy hogy egyetlen egy gólt nem kapott.

Előnye birtokában a Tottenham beállt védekezni, ami életveszélyes egy olyan ellenféllel szemben, ahol Rooney-Tevez-Ronaldo trió felelős a gólokért. Valamivel több mint félóra elteltével az argentin támadó fel is avatta a vendégek kapuját, egy borzasztó védelmi hibát követően. Dawson a saját tizenhatosán belül felszabadítás helyett az égbe lőtte a labdát, amit Giggs szedett össze, Tevezhez passzolt, ő pedig kilőtte a bal alsó sarkot.

A szünet után is fordulatos, helyzetekben bővelkedő mérkőzést láthatott az Old Trafford közönsége, a gól azonban sokáig elmaradt. Dawson újabb hibája a 67. percben aztán eldöntötte a találkozót: a tizenhatoson belül kezező játékos azonnal piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig Cristiano Ronaldo gond nélkül értékesítette.

A Tottenham emberhátrányban sem adta fel, de a hajrá perceiben a portugál klasszis végleg megtörte az ellenállásukat. Ronaldo 16 méterről vette célba a jobb alsó sarkot, a lövése azonban megpattant egy védőn, és a meglepett kapus alatt a hálóba csorgott.

FA-kupa, 4. forduló:
Manchester United-Tottenham Hotspur 3-1
Hereford United (IV.)-Cardiff City (II.) 1-2

Korább meccsek:
Wigan Athletic-Chelsea 1-2
Arsenal-Newcastle United 3-0
Derby County-Preston North End (II.) 1-4
Liverpool-Havant and Waterlooville (amatőr) 5-2
Peterborough United (IV.)-West Bromwich Albion (II.) 0-3
Portsmouth-Plymouth Argyle (II.) 2-1
Watford (II.)-Wolverhampton Wanderers (II.) 1-4
Mansfield Town (IV.)-Middlesbrough 0-2
Barnet (IV.)-Bristol Rovers (III.) 0-1
Coventry City (II.)-Millwall (III.) 2-1
Oldham Athletic (III.)-Huddersfield Town (III.) 0-1
Southampton (II.)-Bury (IV.) 2-0
Southend United (III.)-Barnsley (II.) 0-1

Később:
Sheffield United (II.)-Manchester City 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik