Élet-Stílus

Újabb pontokat hullajtott a Barca

Visszatért a kezdőbe a hetek óta sérüléssel bajlódó Lionel Messi, de ő sem tudta megakadályozni, hogy a katalán sztárcsapat a kiesés ellen küzdő Bilbao otthonában. A Valenciánál egyre kritikusabb Ronald Koeman helyzete, miután a csapat hazai pályán kikapott az újonc Almeriától.

A Barcelona lemaradása a 21. bajnoki forduló előtt hétpontos volt a Real Madriddal szemben, és az újabb botlással akár kilenc pontra is nőhet a különbség. Ehhez persze a királyi gárdának az esti órákban le kell győznie a Bernabeu-ban a rendkívülien erős Villarealt.

A katalánoknál továbbra is sérült Ronaldinho, Yaya Touré pedig az Afrika Kupa miatt hiányzott a kezdőből. Ott volt viszont Deco, Iniesta, Henry, és a sérülése után visszatérő Messi. A Barca ennek ellenére álmosan kezdett, a tabella 16 helyén szerénykedő baszk rivális az első 20 percben mezőnyben egyenrangú ellenfél volt.


Messi vezérletével aztán szépen lassan egyre veszélyesebben támadtak a katalánok, és a 36. percben némi szerencsével megszerezték a vezetést. Az argentin középpályás lövését még kiütötte a hazaiak kapusa, de a kipattanó pont Deco elé került, aki Bojanhoz passzolt, és a fiatal támadó a jobb sarokba belsőzött.

A második félidőben jó pár lehetősége volt a Barcának, de a helyzetek kimaradtak, és a hajrában érkezett az egyenlítő gól: egy jobb oldali beadást a csereként érkező Llorente pörgetett a kapuba. A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, így a Barcelona abban bízhat, hogy a Villareal megtréfálja a Realt.

Önként nem áll fel (Marca)

Önként nem áll fel (Marca)

Már az lenne a meglepetés, ha végre ismét nyerne a bajnokságban a Valencia. Ronald Koeman csapata hazai pályán az újonc Almeriától szenvedett vereséget. A szurkolók kifütyülték a játékosokat, és a holland mestert szidalmazták, illetve a távozását követelték a szégyenteli produkciót látva. Koeman is elismerte, hogy baj van, de határozottan kijelentette, hogy esze ágában sincsen lemondania a posztjáról.

Primera División, 21. forduló:
Athletic Bilbao-Barcelona 1-1
Gól: Llorente (79.), illetve Krkic (35.)

Espanyol-Real Betis 1-2
Gól: Garcia (52.), illetve Rivera (45.), Edu (90.)

Deportivo La Coruna-Valladolid 3-1
Gól: Lopo (7.), Xisco (47.), Guardado (73.) , illetve Victor (84.)
Piros lap: Sergio (74., Valladolid)

Mallorca-Atlético Madrid 1-0
Gól: Arango (22.)
Piros lap: Reyes (86., Atlético)

Racing Santander-Real Zaragoza 2-2
Gól: Bolado (4.), Tchité (90.), illetve Milito (61.), Celades (84.)

Real Murcia-Levante 2-3
Gól: Ivan (47.), Rocinei (89.), illetve Alvaro (73.), Riga (82., 11-esből), Leon (90.)
Piros lap: Mejia (80., Murcia)

Recreativo Huelva-Getafe 1-3
Gól: Camunas (17.), illetve Albin (2.), Granero (44.), Moral (90.)

Valencia-Almería 0-1
Gól: Melo (21.)

Szombati meccs:
Sevilla-Osasuna 2-1

Később:
Real Madrid-Villarreal 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik