Élet-Stílus

Sollied lehet az új kapitány

A Nemzeti Sport szerint néhány hónap múlva a norvég Trond Sollied az MLSZ alkalmazásába áll, vagy futballfejlesztési igazgató, vagy szövetségi kapitány lesz, esetleg mindkettő. A hírt hazájából, Norvégiából is megerősítették.

Szombati cikkében a sportnapilap azt írja, amint lejár a norvég edző megbízatása a belga élvonalban szereplő Gent csapatánál, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) alkalmazásában áll, ugyanakkor egyelőre azt nem tudni, hogy futballfejlesztési igazgató lesz-e, netán szövetségi kapitány, esetleg mindkettő.

Trond Sollied szerepvállalását Norvégiában is csaknem biztosra veszik, az pedig valószínűsíthető, hogy a 2007-ben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) legjobb tíz edzője közé bekerülő Sollied ugródeszkának tekintené a magyar válogatott kispadját, hogy később majd egy erős európai klubnál dolgozhasson.

Trond Sollied az MLSZ-elnök embere (uefa.com)

Trond Sollied az MLSZ-elnök embere (uefa.com)

“Megtudtuk, hogy a Rosenborg tavaly novemberben felkérte az edzőt, hogy júniustól vegye át a csapat irányítását, ám hiába kapott kecsegtető ajánlatot, nem fogadta el a munkát. (…) Egyébként a minap megjelent egy újságcikk, amelyben a kollégám burkoltan azt sugallja, hogy a tréner valószínűleg elhagyja a Gentet, miután májusban lejár a szerződése. Ám amikor az újságíró rákérdez az esetleges magyarországi kapitánykodásra, a szakember egy szimpla ‘No Comment’-tel felel” – nyilatkozta a Nemzeti Sport szombati számában Ole Ström, a norvég Verdens Gang című lap újságírója, aki szerint biztos, hogy Trond Sollied a nyártól Magyarországon dolgozik.

Tegyük hozzá: vélhetően nem kevés pénzért. A sportnapilap ugyanis úgy tudja, a norvég nem “olcsójános”: az Olimpiakosznál évi 300 millió forintos összeget keresett, a Rosenborg pedig legutóbb évi 250 millió forintnak megfelelő eurót ajánlott neki.

Érti a Szakmáját

Az 1959. április 29-én született Sollied 1992 óta tartó edzői pályafutása során sorrendben a Bodö/Glimt, a Rosenborg, a Gent, az FC Brugge és az Olimpiakosz csapatainál dolgozott vezetőedzőként, 2007-től pedig ismét a Gentet irányítja. Három ország bajnoka: Norvégiában a Rosenborggal (1998), Belgiumban a Brugges-zsel (2003, 2005), Görögországban pedig az Olimpiakosszal (2006) lett aranyérmes; jelenleg az ötödik helyen áll a Genttel belga bajnokság tabelláján.

Az MLSZ elnöksége kedden ismét Várhidi Pétert nevezte ki szövetségi kapitánynak, meghatározatlan időre, ám Kisteleki sietve leszögezte: továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Ehhez ozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik