Élet-Stílus

Újabb angol klub kerül amerikai kézbe

A Manchester United, a Liverpool és az Aston Villa után egy újabb Premier League-ben szereplő csapat kerül amerikai kézbe, jelesül a Derby County.

Egyelőre még nem hivatalos, ugyanakkor teljesen biztos, hogy amerikai tulajdonosok veszik át a 23 forduló alatt mindössze 7 pontot gyűjtő, ennek következtében az angol labdarúgó Premier League utolsó helyén szerénykedő klub irányítását.

Az új tulajdonosok kilétét a hétfői hivatalos bejelentésig titokként kezelik, ugyanakkor a BBC értesülései szerint a tengerentúli amerikaifutball-, baseball- és kosárlabdaligában is érdekelt üzletemberek veszik kezükbe a Derby Countyt.

Derby tavaly jutott fel az élvonalba (mailonsunday.co.uk)

Derby tavaly jutott fel az élvonalba (mailonsunday.co.uk)

Az üzlet kapcsán Adam Pearson, a „kosok” elnöke elmondta, a befektetők hosszú távon gondolkodnak és jelentős összeget áldoznak a Derbyre, melyet amerikai, afrikai és távol-keleti sportklubokkal együttműködve kívánnak világmárkává tenni.

Pearson leszögezte: legfontosabb cél a klub infrastruktúrájának további építése, valamint minél rövidebb időn belül egy stabil élvonalbeli csapat kialakítása. Ennek megfelelően Paul Jewell menedzser egy zsák pénzt költhet majd el a nyáron – az élvonaltól feltheteőleg búcsúzó – együttes megerősítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik