Élet-Stílus

Elkészült a Népliget Center első üteme

Az irodaház első üteme 26 600 négyzetméternyi iroda, a további két ütem - összesen – 17 000 négyzetméteres lesz. A beruházó a Skanska ingatlanfejlesztő csoport.

A csütörtökön átadott Népliget Centert – a még épülő második és harmadik ütemmel együtt – egy hónapja a Skanska már tovább is adta 72 millió euróért a GLL ingatlanalapnak.

A Skanska további 80 ezer négyzetméternyi felületre rendelkezik építési joggal Budapesten. Az ügyvezető igazgató megerősítette azt az információt, hogy ennek felépítése – a következő 5 évben – 300 millió euró új fejlesztést jelent. Még idén elkezdődik a Hungária körút és a Thököly út sarkán a 13 ezer négyzetméteres Hungária Center építése, a befejezés 2010. harmadik negyedében várható.

Látványterv az irodházról

Látványterv az irodházról

A Népliget Centerrel szemben – az M5 bevezető szakaszának túloldalán – 60 ezer négyzetméter iroda építhető a Skanska tulajdonában lévő telken, az objektum neve Scandinavian Gardens, de hogy mikor kezdődik az építés, és meddig tart, az attól függ, hogy miképpen „töltődik fel” bérlővel. A most átadott létesítmény területének is csak 7 százaléka talált bérlőre eddig.

A Skanska-csoport 54 ezer alkalmazottat foglalkoztat 65 országban (beleértve a fejlesztés mellett a kivitelezést is). A 2006. évi árbevétele 13,6 milliárd euró volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik