Élet-Stílus

Kölcsönadhatják az Arsenal sztárját

Az Arsenal trénerének elfogyott a türelme a súlyos milliókért leigazolt Theo Walcottal szemben, és több Premier League klubbal is kapcsolatba lépett, hogy kölcsönadják a fiatal angol csatárt. A Sevilla kispadján a hírek szerint a spanyol Marcelino váltja a szezon végén Manuel Jimenezt.

Angol lapjelentések szerint Arsene Wenger a Ligakupa elődöntőjében elszenvedett kiütéses vereség után döntött úgy, hogy a 18 éves Walcottnak egyelőre nincsen helye az Arsenalban. A kedd esti blama után egy nappal a francia mester a Daily Mail információi szerint több egyesületnél is kopogtatott – Wenger kölcsönadná a fiatal focistát.


Csalódást okozott

A szakember szerint a Southamptontól 13 millió angol fontért leigazolt Walcottból még lehet klasszis támadó, de egyelőre nem sikerült maradandót alkotnia az Ágyúsoknál. A Tottenham elleni odavágón ő lőtte ugyan az egyenlítő gólt, de a visszavágón Ledley King levette a pályáról. A francia mester a 65. percben unta meg Walcott szerencsétlenkedését, és lecserélte a 18 éves támadóját.

Az idényben mindössze két gólt szerzett (PA)

Az idényben mindössze két gólt szerzett (PA)

Walcott az Arsenalnál töltött két év alatt néha megcsillogtatta tudását, de az esetek többségében észrevehetetlen maradt a sajtóban az angol futball egyik megmentőjének kikiáltott játékos. Wenger néhány napja nyilvánosan is kritizálta a fiatal focistát. „Nem abban az ütemben fejlődik, ahogy azt szerettem volna” – nyilatkozta a tréner a Fulham elleni bajnokin után, amikor Walcott még a kispadon sem kapott helyet.

Adebayor bepöccent

A The Sun eközben megszellőztette, hogy a kedd esti Ligakupa-mérkőzésen miért kapott össze Emanuel Adebayor és Nicklas Bendtner. A második félidőben 4-0-s állásnál a becserélt togói támadó állítólag ezekkel a szavakkal köszöntötte a dán társát: „Csak azért cserélt be a tréner, mert te szarul játszol.”

A két játékos a hírek szerint már a kezdetek óta nem igazán szívleli egymást, és amikor Adebayor másodszor is beszólt, Bendtner nem hagyta magát. A két focistát a társaknak kellett szétválasztaniuk. A mérkőzés után a togói csatár nyilvánosan bocsánatot kért, az angol szövetség ennek ellenére vizsgálatot indított az ügyben.

Új tréner a Sevillánál

Az UEFA-kupa címvédője csak vergődik a bajnokságban Juande Ramos távozása óta. A Tottenhamhez igazoló tréner helyére leültetett Manuel Jimeneznek a szezon végén megköszönik a munkáját, és feltehetően a Racing Santander trénere, Marceloni veszi át a posztot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik