Élet-Stílus

Magyarország-Izland 28-36

A magyar férfi kézilabda válogatott a második középdöntőbeli meccsén Izland legjobbjaival találkozik. Skaliczky kapitány csapatának mindenképpen győznie kell, és a feladat nem is megoldhatatlan, hiszen pár napja a Posten Kupán már sikerült egyszer.

Európa-bajnokság, középdöntő, 2. forduló
II. csoport:
Magyarország-Izland 28-36

60. perc: Végre vége. Gyorsan el kell felejteni a meccset, és holnap a franciák ellen minden téren javulnunk kell. (28-36)

59. perc: Rossz nézni Nagy Laciék produkcióját. Sajnos a gólkülönbségünk is bánja, hogy a végén már semmi ellenállást nem fejtettünk ki. (27-35)

58. perc: Gudjonsson már 11 gólnál tart. A magyar válogatott első gyenge meccsét játssza az Eb-n. (26-33)

57. perc: Szinte minden támadásból gólt kapunk. A kulcsembereink csődöt mondtak az Eb talán legfontosabb meccsén. Laluskát a végére ki is szórták. (25-32)

55. perc: Képtelenek vagyunk fogni az izlandi beállóst. A vereséggel lemondhatunk az elődöntőről, az olimpia kvalifikáció viszont még nincs veszve. (25-31)

53. perc: Nyolc perc van hátra, de eldőlt a meccs. A feszített tempó, a sűrű meccsek a sok csere ellenére éreztetik a hatásukat. Ilyést játszi könnyedséggel verik meg az izlandiak. (23-30)

51. perc: Teljesen szétesett a csapat védekezése, támadásban pedig nulla, amit a második félidőben nyújtunk. (22-29)

49. perc: Tíz percünk van, hogy behozzuk az hatgólos hátrányt. Stefansson egy kínai figura után volt eredményes. (22-28)

47. perc: Kiállítás az ellenfélnél, jó lenne közelebb férkőzni. Nagy hosszú szünet után ismét betalált. Bátortalannak tűnik a csapat, senki nem akar lövésre vállalkozni. (21-26)

46. perc : Hét perc gólcsend után Iváncsik Gergő belőtte a hetesünket. (20-26)

44. perc: Gál gyönyörű gólt lőtt, de a bírók sípja közbeszólt. A hetest kihagytuk, de legalább maradt nálunk a labda. Végleges kiállítás az izlandi csapatban. Hihetetlen, de a legígéretesebb ziccereinket is elrontjuk. Negyedóra alatt szerzett három góllal nem lehet meccset nyerni. (19-25)

42. perc: A legrosszabbkor Nagy keze is megremegett. Gudjonssoné viszont nem. A szünet óta három gólt lőttünk, az ellenfelünk nyolcat. (19-25)

41. perc: A magyar kapitány időt kért. Szükség is van rá, mert a szünet óta egyáltalán nem megy. Fazekas a kapuban. (19-24)

40. perc: Kezd kritikussá válni a helyzet: Stefansson a második félidőben tarthatatlan, a mieink pedig percek óta hullámvölgyben. (19-23)

38. perc: A védekezésbeli hibáink szabálytalanságokhoz vezetnek. Háromgólos a hátrányunk. (19-22)

36. perc: Puljezevics a legjobbkor védett. Rövidesen kiegészül a magyar válogatott. Ilyés lövését sajnos fogta a kapus. (18-20)

34. perc: Herbert földhöz teremtette ellenfelét, aki azonban így is bevette Puljezevics kapuját. A magyar védőt ki is szórták, pillanatokkal később már kettős emberhátrányban kerültünk. Két góllal vezet Izland. (18-20)

33. perc: Először vezetnek a mérkőzésen az izlandiak. Szerencsére Mocsai hetesből továbbra is százszázalékos. (18-18)

31. perc: Folytatódik a mérkőzés. Laluska óriási gólt lőtt a felsőbe, de Gál védekezésben ismét rossz döntést hozott. (17-17)

Remek kezdés után az első félidő közepére visszaesett a mieink játéka. Az izlandiak verhetőnek tűnnek, ehhez persze az kell, hogy védekezésben feljavuljon a teljesítményünk.

30. perc: Puljezevics hetest fogott! Nagynak viszont most nem jönnek a lövései, így egyenlő állásnál harsant fel a dudaszó. (16-16)

28. perc: Skaliczky kapitány időt kért, mert hézagos a védelmünk. Jó lenne többgólos előnnyel a szünetre vonulni. (16-15)

27. perc: A bírókra nem lehet panasz, sorozatban kapjuk a heteseket, és Mocsai szerencsére egyelőre biztosan értékesíti őket. (15-14)

24. perc: Hetesből egyenlített Izland. A másik oldalon Nagy harcolt ki egy büntetőt, amit Mocsai könyörtelenül bevágott. (13-12)

22. perc: Még szerencse, hogy Nagy László foghatatlan. Három gólt kaptunk emberfórban, Gál lassúnak tűnik az izlandiak mellett. (12-11)

20. perc: Puljezevics őrjöng a kapuban, mert emberelőnyben hibázott a védelmünk. Az izlandiak megkapták második kétperces büntetésüket. (11-9)

18. perc: Gál százszázalékos ziccert rontott, de Puljezevics ismét szenzációs. Embelőnybe kerültünk, és Mocsai belőtte második hetesgólját. (11-8)

16. perc: Nem tudunk elszakadni két gólnál jobban, mert túl sok labdát eladunk támadásban. (10-8)

14. perc: Iváncsik Tamás kiszorított helyzetből belőtte a kilencedik magyar gólt. Az emberhátrányos szakaszt 3-1-re nyerte az izlandi csapat. (9-7)

12. perc: Az első kiállítás: a fiatal Zubai csapott oda Gudjonssonnak. Puljezevics az első ziccert még fogta, a másodiknál viszont rossz irányba mozdult. (8-5)

11. perc: Puljezevics-bravúr, majd gyors lefordulás, amit Zubai értékesít. Jól kezdett a magyar csapat, igaz egyelőre az ellenfél nem nehezíti meg különösebben a dolgukat. Laluska is feliratkozott a góllövők listájára. (8-4)

9. perc: Külön őrzőt kapott Nagy, de ennek ellenére már a negyedik találatánál jár. Izland átlövésből szépített. (6-4)

7. perc: Puljezevics remekül olvasta az izlandiak lövését. Mocsai sokat vállal, de egyelőre nem túl hatékony. (5-3)

5. perc: Mocsai kijavította a hibáját, majd Nagy a maga ellenállhatatlan stílusában kétszer villant. (4-2)

3. perc: Mocsai előbb kihagyott egy helyzetet, majd védekezésben is hibázott. Ilyés szerencsére hamar egyenlített. (1-1)

1. perc: A mérkőzést az izlandiak kezdték. A magyar kapuban ezúttal Puljezevics kezdett. Nagy László első lövését blokkolták a védők. (0-0)

További eredmények
I. csoport:
Horvátország-Montenegró 34-26
Dánia-Lengyelország 36-26


II. csoport (Trondheim):
Svédország-Spanyolország 27-26
Franciaország-Németország 26-23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik