Élet-Stílus

Kézi-Eb: elúszni látszik az olimpia

Az olimpiai selejtezőért harcoló csapatok mérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott nyolcgólos vereséget szenvedett az izlandi együttestől a norvégiai Európa-bajnokság középdöntőjében. Csütörtökön a címvédő franciák ellen győzni kell, de még akkor sem biztos, hogy ott leszünk az olimpiai selejtezőn.

Annak tudatában léptek pályára a magyarok, hogy az olimpiai selejtezőért muszáj volt nyerni az eddig pont nélküli Izland ellen. Skaliczky László szövetségi kapitány meglepte a riválist azzal, hogy Nagy László irányító volt, és az FC Barcelona sztárja gyors három góllal nyitott (6-3). A bátor játék 8-4-es vezetést eredményezett, az izlandi kapitány időt kért a 12. percben. Zubai kiállítása alatt csökkent a különbség, majd a kapusok pillanatai következtek.

A szünet után összeomlott a válogatott

Gudjonsson révén felzárkóztak a skandinávok, és harcoltak az egyenlítésért. Ez a 23. percben sikerült nekik (12-12). Fej fej mellett haladt a két gárda, és ez megmaradt a szünetig.

Esély még van, de nem sok (MTI)

Esély még van, de nem sok (MTI)

A második félidőben is ellenállhatatlan volt Gudjonsson, és a 33. percben először vezettek az izlandiak (18-17). Herbert és Eklemovics kiállítását követően 21-18 lett az állás. Laluska ötperces gólcsendet tört meg, de a többieknek továbbra sem ment, hullámvölgybe került az együttes.

A 40. percben, 19-24-nél időt kért Skaliczky László, aki átrendezte csapatát. Sorozatban maradtak ki a ziccerek és a büntetők, s ez erőt adott a riválisnak. Jaksobsson fejre ütésért piros lapot kapott. A magyarok 12 perc alatt csak két gólt dobtak, ugyanakkor 8-at kaptak.

Az utolsó negyedórára minden tartalékát mozgósította az együttes, azonban az izlandiak nagyon magabiztosak voltak, és keveset hibáztak.

Már nem csak rajtunk múlik

A magyarok ezen az összecsapáson messze tudásuk alatt játszottak. A mostani nagy különbségű vereség azt jelenti, hogy csütörtökön nyerni kell a címvédő és már biztos csoportelső franciák ellen, ugyanakkor nem biztos, hogy ez elég az ötkarikás selejtezős hely eléréséhez.

„Közel sem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, mint korában. Mind fizikálisan, mind fejben fáradtak voltunk, az izlandiak fokozatosan felőröltek bennünket. Nem tudtuk őket tartani, ugyanakkor támadásban nem járattuk elég gyorsan a labdát. Csütörtökön a franciák ellen kell megmutatni, hogy képesek vagyunk a cél elérésére” – értékelt a magyar kapitány.

Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport:
Izland-Magyarország 36-28 (16-16)
Góldobók: Gudjonsson 11, Sigurdsson 6, Stefansson, Gunnarsson 5-5, Petersson 4, Geirsson, Jonsson 2-2, Hallgrimsson 1, illetve Mocsai 6, Laluska, Nagy L. 5-5, Ilyés, Császár, Iváncsik G., Iváncsik T. 2-2, Gál, Eklemovics, Zubai, Törő 1-1

Svédország-Spanyolország 27-26
Franciaország-Németország 26-23


Az állás:
1. már elődöntős Franciaország 8 pont
2. Svédország 5
3. Németország 4
4. Magyarország 3
5. Spanyolország 2 (111-112)
6. Izland 2 (103-117)


I. csoport:
Horvátország-Montenegró 34-26
Dánia-Lengyelország 36-26
Szlovénia-Norvégia 33-29

Az állás:
1. Dánia 6 pont (124-97)
2. Horvátország 6 (115-107)
3. Norvégia 5
4. Szlovénia 4
5. Lengyelország 3
6. Montenegró 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik