Élet-Stílus

Euroliga: valenciai vereséggel zárt a Pécs

A MiZo Pécs 2010 vereséget szenvedett a spanyol Valencia otthonában a női kosárlabda Euroliga alapszakaszának zárófordulójában, így csoportharmadikként a nyolcaddöntőben a cseh Brnóval találkozik.


Kihagyott helyzetekkel kezdtek a baranyaiak, de a Valencia amerikai sztárjai, az olimpiai és világbajnok Milton és a Pécsett decemberben 21 pontot szóró Douglas sem villogtak. A nyitónegyedben jól tartotta magát a vendégcsapat, ám a második szakasz egy 6-0-ás spanyol rohammal indult, így 9 pontra nőtt a különbség. Mészáros tripláival 8-0-ás magyar sorozat jött válaszként, és ismét szoros lett a mérkőzés. A félidőben 31-27 volt az állás.

Nagyszünet után a Rátgéber-alakulat 4 perc alatt csak egyszer talált a gyűrűbe, melynek következtében az Euroligában százszázalékos házigazdák 10 ponttal elhúztak. A veterán Baranova kosaraival 30 perc elteltével már 54-40 állt a kijelzőn.

Rátgéberéknek nem volt esélyük (MTI)

Rátgéberéknek nem volt esélyük (MTI)



Az utolsó játékrészben már csak a spanyol siker mértéke volt kérdéses, végül a papírformának megfelelő eredmény született.


A Pécs ezzel a D csoport harmadik helyén zárt, így a két sikerig tartó nyolcaddöntőben a C jelű hatosban második – pályaelőnnyel rendelkező – cseh Brnóval találkozik. A meccsnapok: február 5. (Brnóban), 8. (Pécsett) és szükség esetén 13. (Brnóban).

Az A csoportban harmadik MKB-Euroleasing Sopron ugyanakkor a B-ben második francia Bourges-zsal csap össze, és szintén idegenben kezd.

Női Euroliga, D csoport, 10. forduló:
Valencia (spanyol)-MiZo Pécs 2010 89-60 (15-12, 16-15, 23-13, 35-20)
Legjobb dobók: Milton 20/3, Baranova 15/6, Douglas 14/6, illetve Krivacevic 11/3, Podrug 9, Mészáros 9/9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik