Élet-Stílus

Kisteleki nem titkolózhat tovább

Kedd reggel tíz órakor elkezdődött a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének rendkívüli ülése, melyen eldőlhet, hogy ki irányítja a jövőben a felnőtt válogatottat. Az egyik elnökségi tag szerint német jelöltet „hoz” Kisteleki István elnök, bár ülés előtt mindenki sötétben tapogatózott kapitányügyben.

„A nap legfontosabb kérdése mellett Nemes Ferenc az „egyebek” napirendi ponton belül két rendkívül fontos témát kíván tárgyalni, ezért hosszú tanácskozás várható” – mondta az ülés elején Kisteleki István, a szövetség első embere, előrevetítve, hogy hosszú órák után tudjuk csak meg, ki lesz az új szövetségi kapitány.

Egy azonban biztosnak tűnik, a kérdésben hónapok óta titkolozó elnök a testület elé terjeszti jelöltje vagy jelöltjei nevét, és a 14-ből a megjelent 13 elnökségi tag – plusz az elnök – majd dönt. „Az a megérzésem, hogy német szakembert javasol Kisteleki” – mondta még az ülés előtt Horváth Cs. Attila elnökségi tag az MTI-nek. Hozzátette: fontos, hogy az új edző alkalmazására megfelelő anyagi fedezet álljon rendelkezésre.

Együtt a vezérkar (MTI)

Együtt a vezérkar (MTI)

Nem árt tudni, hogy az alapszabály értelmében az elnökségi tagok is tehetnek javaslatot olyan kapitányjelöltre, akit az elnök nem terjesztett be. „A legutóbbi ülésünkön felhatalmaztuk Kisteleki Istvánt, hogy keressen új kapitányjelöltet, azt nem tudom megmondani, hogy ennek ellenére tehet-e az elnökség is javaslatot…” – tette hozzá Horváth Cs. Ebből is kiderül, hogy az elnökség tagjai az ülés előtt sötétben tapogatóztak a kapitánykérdésben, és nem ismerték a posztra kizárólag külföldi szakembert kereső Kisteleki jelöltjét/jelöltjeit sem.

Érdekes, hogy az elnök a magyar labdarúgóedzők képzésének első számú irányítójával, Bicskei Bertalannal sem konzultált ez ügyben (sem). „Ha igazak az előzetes hírek, akkor olyan tréner kerül a nemzeti együttes élére, akitől a magyar edzők is sokat tanulhatnak, konkrét nevet azonban sajnos én sem tudok” – így Bicskei. Néhány órán belül ő is, mi is okosabbak lehetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik