Élet-Stílus

Kölcsönadná egyik támadóját a Bayern

A Bundesliga-listavezető Bayern München nem hajlandó eladni válogatott támadóját, Lukas Podolskit, ugyanakkor esetleg kölcsönadná a többnyire a cserepadon ülő labdarúgót, akit az angol Manchester City örömmel látna.

A helyzet némileg bonyolult, hiszen Ottmar Hitzfeld vezetőedző többnyire csak csereként számít a Lengyelországban született német válogatott támadóra, ám utódja, a nyáron munkába álló Jürgen Klinsmann szeretné majd a csapatában látni.

Az ex-kapitány átadott a vezetőknek egy listát, mely azon játékosok nevét tartalmazza, akikre építene, és mivel Posolski neve is ott virít a papíron, a vezetők a világbajnoki bronzérmes csatárra pályázó Manchester City orrára csapták az ajtót.

Ez azonban most újra kinyílhat az angol klub előtt, miután a grémium – a játékos sorsára való tekintettel – úgy határozott, a nyárig hajlandó kölcsönadni Podoskit. „Segíteni szeretnék, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki keretbe. Ha kölcsön adjuk és minden jól alakul, akkor cselekedtünk valami jót. Júniusban persze mindenképpen vissza kell térnie hozzánk” – nyilatkozta az ügyben Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere.

Arra van Manchester? (goal.com)

Arra van Manchester? (goal.com)

Klinsmann egyébként nem csak Podolskival, hanem az Arsenalnál mellőzött Jens Lehmannal is számolna. A kapust a Dortmund is megkereste, sőt már meg is állapodott vele, Lehmann azonban családi okokra hivatkozva úgy döntött, Londonban marad. Nyárig persze az Isaron és a Temzén is sok víz lefolyik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik