Élet-Stílus

Japán felfüggeszti a bálnavadászatot?

A japán kormányra egyre nagyobb nyomás nehezedik a bálnavadászat miatt. A Greenpeace hétfő délelőtt nyílt levelet küldött el a japán üzleti élet vezető képviselőinek, szemléltetve, hogy a bálnavadászat nagy mértékben rombolja az ország nemzetközi megítélését, ami előbb-utóbb számokban is mérhető lesz. A Toyota új-zélandi képviselete korábban már bejelentette: elítéli a bálnavadászatot – áll a Greenpeace Magyarország közleményében.


A bálnavadászat akár fogyasztók tömegeit indíthat világszerte arra, hogy bojkottálják a japán termékeket. Ausztrália és Japán gazdasági együttműködésére különösen negatív hatással lehet a szigetország által folytatott „áltudományos” bálnavadászat.

„Azért vagyunk itt, hogy békés módszerekkel megakadályozzuk a felesleges és kegyetlen bálnavadászatot, amit a mai napig sikerült is elérnünk. Azonban nem elég csak akkor megállítani a bálnák lemészárlását, amikor a világ szeme rajtunk és a bálnavadászokon van, állandó megoldásra van szükség: Japán örökre hagyjon fel a bálnavadászattal”- mondta el Sakyo Noda, az Esperanza fedélzetén tartózkodó japán kampányfelelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik