Élet-Stílus

Magyarország-Németország 24-28

A csoport és az Európa-bajnokság egyik esélyesét verte nyitómeccsén óriási meglepetésre a magyar férfi kézilabda-válogatott. A második csoportmeccsen, ha lehet még nehezebb ellenfél vár Nagy Lászlóékra. A világbajnok németek ellen egy újabb bravúrra lenne szükség már a pontszerzéshez is.

Európa-bajnokság, C csopor, 2. forduló:
Magyarország-Németország 24-28

60. perc: Vége a meccsnek. Zárszóként Császár hetest hibázott, de ennek már nem volt semmi jelentősége. (24-28)

59. perc: Eladott magyar labda, és ezzel eldőlt a mérkőzés. A Skaliczky-csapat második csoportmeccsén is remekül helytállt, de a világbajnok túl nagy falatnak bizonyult. (24-27)

58. perc: Mocsait teljesen jogosan kiállították két percre, nagyon nehéz lesz így a mékőzés vége. A hetest Baur könyörtelenül bevágta. (24-27)

57. perc: Lejárt a magyar emberfór. A német kapitány hívta magához a csapatát, a hajrára ugyanis megtorpant a világbajnok. (24-26)

56. perc: Két percre leküldték a bírók Rogischt, Ilyés pedig a meccs végére nagy formába lendült. (24-26)

54. perc: Feljöhetünk volna egy gólra, de Gál állva várta Nagy indítását. Fazekas remekül véd, de Seitz lövésével szemben tehetetlen. (23-26)

52. perc: Hatalmas csata a pályán. A németek hat percig gól nélkül maradtak, de Seitz ejtésével megőrizték a háromgólos fórt. (22-25)

50. perc: Tíz perccel a vége előtt még minden lehet. Kellett ehhez persze Ilyés bődületesen nagy gólja. (22-24)

48. perc: Mocsai, Gál és Nagy gyors góljaival már csak háromgólos a németek fórja. (20-23)

44. perc: Elúszni látszódik a mérkőzés. Az időkérés után sem változott a játék képe, a feljavult német védelemnek képtelenek vagyunk gólt lőni. (17-23)

42. perc: Időt kért Skaliczky László. Remélhetőleg a kapitány helyrerakja fejben a fiúkat. (17-21)

40. perc: Hens harmadszor villant, védekezésben ki kellene lépni a hórihorgas átlövőre. Hetesből Baur tovább növelte a különbséget a világbajnok javára. (16-21)

38. perc: Sokkal koncentráltabban jött ki az öltözőből a német válogatott. A villámgyors ellentámadásaiknál gyakran nem zárunk elég hamar vissza, így hirtelen négygólosra nőtt az előnyük. (15-19)

35. perc: Gál Gyulának nem megy igazán a játék. A beállósunk a fontos gólok mellett nem egy ziccert elhibázott már. A németek egyik legjobbja, Pascal Hens viszont kezdi belőni magát. (13-16)

32. perc: Három támadást is elpuskáztunk, de szerencsére Fazekas a szünet után is brillírozik. (12-14)

31. perc: A magyar csapat kezdte a második félidőt. (12-13)

A magyar válogatott a spanyolok után a németek ellen is remekül kezdett. A német bajnokságban védő Fazekas számos ziccert fogott, a védelmünk ismét remekül muzsikál. Támadásban még akadnak gondok, de szerencsére a világbajnoki címvédő németek nincsenek csúcsformában.

30. perc: Vége az első félidőnek. (12-13)

28. perc: A félidő végére megzavarodtak a németek, sok labdát eladnak. A magyarok pillanatok alatt kiegyenlítettek. Jó lenne legalább döntetlennel az öltözőbe vonulni. (12-12)

24. perc: Emberhátrányban is tartjuk a lépést a világbajnokkal, sőt már csak egygólos a különbség. A védekezésünk ismét remek, Fazekasra nem lehet panasz, a támadásokból pedig mindenki kiveszi a részét. Ma is parádésan játszik a válogatott. (10-11)

20. perc: Sokat cserél a kapitány, és ez a taktika a németek ellen is beválik. Laluska révén visszakapaszkodtunk, de a védekezésben túl motivált átlövönk kétperces büntetést kapott. (8-10)

18. perc: A németek sokkal ügyesebben csinálták: emberelőnyben három gólos fórba kerültek. Puljezevics továbbra is a kispadról figyel. Nem szabadna hagyni a világbajnokot, hogy még jobban meglépjen. (6-9)

15. perc: Nem tudta a magyar válogatott kihasználni az emberfórt, ráadásul nálunk Nagy is megkapta a maga büntetését. (6-7)

13. perc: Egyenlő állásnál emberelőnybe került a magyar csapat. Sajnos a németek támadhatnak. (5-5)

10. perc: Maradt a különbség, mert a spanyolok ellen fantasztikusan játszó Ilyés találatára nem sokat késett a világbajnok válasza. (3-4)

8. perc: Mocsai hetest hibázott, de Nagy második góljával közelebb férkőztünk. (2-3)

5. perc: Skaliczky kapitány ismét remekül döntött: a Puljezevics helyén védő Fazekas már négy százszázalékos ziccert fogott meg. Sajnos a támadásainkban egyelőre sok a hiba, ezért két góllal elmentek a németek. (1-3)

3. perc: Fazekas két remek védést mutatott be a magyar kapuban, de mi is elszórakoztuk a támadásunkat. (1-1)

1. perc: A németek kezdték a mérkőzést. Nagy László biztosan értékesítette az első helyzetét. (1-1)

A kapitány meglepetésre Fazekas Nándort tette be a kezdőbe. A spanyolok ellen remekül védő Nenad Puljezevics egyelőre a kispadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik