Élet-Stílus

Euroliga: súlyos Honvéd-vereség

Öt góllal kikapott a Honvéd férfi vízilabdacsapata a horvát Jug Dubrovnik otthonában az Euroliga főtáblás csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában. A csoport másik meccsén a Vasas jó hajrával verte itthon az Ethnikoszt.

A körmérkőzéses sorozat egyértelműen legnehezebb mérkőzése várt a Kőér utcai alakulatra a dubrovnikiak tavalyelőtt Euroliga-nyertes, tavaly másodikként végzett együttesének otthonában, ahol a Kovács István legénységét féltő hangoknak lett igazuk.

Az elején még csak kölcsönösen elrontott helyzetek jellemezték a játékot, utána azonban beindultak a szokásosan rendkívül harsány szurkolótábor hajtotta horvátok, akik elhúztak 3-0-ra, de Vindisch Ferenc szépítőgólja még tartotta a lelket a magyarokban.

Gergely bravúrjai elmaradtak (MTI)

Gergely bravúrjai elmaradtak (MTI)

A folytatás hasonlóra sikeredett: Jug-gólok itt, kimaradt lehetősek ott, e játékrészben egyedül Fodor Rajmund talált be (5-2), ám a túloldalról megint háromszor mattolták Gergely Istvánt, aki pedig így is több bravúrt bemutatott a kapuban.

A félidős pihenés sem használt: 8-2-nél tudott szépíteni Székely Bulcsú ügyes megúszás végén, a befejező nyolc percre pedig 10-3-as, nyomasztó horvát vezetésnél fordultak rá a csapatok. Ennél fogva a meccs zárószakaszára már csak annyi feladata maradt a Honvédnak, hogy elkerülje a megszégyenítő vereséget.

A kudarcmentés szellemében előbb Vindisch, majd Vári Attila vette be a hazai kaput (10-5), de több gól már nem esett, így “csak” súlyos, és nem kiütéses Honvéd-vereség lett a vége.

Euroliga, főtábla, C csoport, 4. forduló:
Jug Dubrovnik (horvát) – Domino-Honvéd 10-5 (3-1, 3-1, 4-1, 0-2)
A magyar góldobók: Vindisch 2, Fodor, Székely, Vári 1-1

—-Ötgólos Vasas-siker az Ethnikosz ellen—-

A vártnál nehezebben, de jó hajrájával ötgólos győzelmet aratott a Vasas férfi vízilabdacsapata a görög Ethnikosz ellen az Euroliga főtáblás csoportselejtezőjének budapesti összecsapásán a Komjádi uszodában.

Az athéni kétgólos siker után “bombabiztos” Vasas-győzelem volt prognosztizálható a szombat esti visszavágóra, ehhez képest kisebbfajta hidegzuhanyként 0-2-vel kezdődött a találkozó. A nyitónegyed végére aztán – Tóth Márton és Varga Dániel révén – ledolgozta hátrányát, s a második játékrész elején már a vezetés is az angyalföldieknél volt: az ifjabb Varga-fivér, Dénes lőtt villámgyors mozdulattal a hálóba (3-2). Csakhogy erre, majd Kovács Róbert kapufás góljára is érkezett válasz a görögök részéről (4-4). A nagyszünetre mégis Vasas-előny mellett mehettek a csapatok: előbb Varga Dénes bombája talált utat a hellének kapujába, majd Katonás Gergő pattintott a bal felső sarokba (6-5).

A szünet után Földi László hátra dõlhetett (MTI)

A szünet után Földi László hátra dõlhetett (MTI)

A harmadik negyedben Katonás ott folytatta, ahol mintegy hat perccel korábban abbahagyta: kilőtte a bal felső “csücsköt”, Varga Dénes pontos büntetője nyomán pedig megnyugtató, háromgólos lett az előny (8-5). A különbség – két görög gól ellenére – megmaradt a befejező szakaszra, miután centerből Steinmetz Ádám (9-6), majd távoli átlövésből Varga Dénes is betalált (10-7). A “kisebbik” Varga az utolsó negyedben sem nagyon tudott hibázni: ötödik és hatodik gólját is meglőtte, s mivel az idősebbik Steinmetz-testvér, Barnabás jókor volt jó helyen, végül is biztos, 13-8-as győzelemmel zárult az összecsapás.

A csoportmeccsek 5. fordulójában, február 9-én a Vasas a Komjádi uszodában fogadja a Jug Dubrovnikot, míg a Honvéd az Ethnikosznál vendégeskedik.

Euroliga, főtábla, C csoport, 4, forduló:
TEVA-VasasPlaket – Ethnikosz (görög) 13-8 (2-2, 4-3, 4-2, 3-1)
A magyar góldobók: Varga Dénes 6, Katonás 2, Tóth, Varga Dániel, Kovács, Steinmetz Á., Steinmetz B. 1-1

A jelenlegi állás:
1. Jug Dubrovnik 9 pont
2. TEVA-VasasPlaket 7 (38-32)
3. Domino-Honvéd 7 (33-32)
4. Ethnikosz 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik