Élet-Stílus

Hamilton 2012-ig marad a McLarennél

Lewis Hamilton meghosszabbította szerződését a Forma-1-es McLaren-Mecedesszel, a brit pilóta 2012-ig marad a wokingi csapatnál. Hamilton ennek kapcsán elmondta, elképzelhető, hogy pályafutása végéig az „ezüst nyíllal" fog versenyezni.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Arról nincs pontos információ, hogy a 23 éves brit pilóta mennyit keres majd a jövőben, ugyanakkor Ron Dennis csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy Hamilton rászolgált arra, hogy „minden kívánsága teljesüljön”.

„Idestova tíz esztendeje, 1998 óta vagyok kapcsolatban a McLarennel, és könnyen meglehet, hogy egész Forma-1-es karrierem során itt maradok. A legjobb helyen vagyok, hiszen a McLarennel jó eséllyel küzdhetek a futamgyőzelemért, valamint az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címért” – így Hamilton.

Hamilton 2012-ig marad a McLarennél 1

Érti a szakmáját és emellett hûséges is (mclaren.com)


A királykategória első színes bőrű pilótája az 1994-es Autosport Awardson találkozott Ron Dennisszel, a McLaren istálló első emberével, majd négy évvel később, az akkor még csak 12 (!) éves pilótát le is igazolta a csapat. Ez felbecsülhetetlen értékű támogatást jelentett Hamilton versenyzői karrierjében. Előbb tesztpilótaként működött közre, a 2007-es szezonban viszont már versenyzőként szolgálta a wokingiakat. Újoncként négy versenyt nyert meg (Kanadában, az Egyesült Államokban, Magyarországon és Japánban nem talált legyőzőre), 12-szer állhatott fel a dobogóra, továbbá hatszor az első rajtkockát is megszerezte. Végül a ferraris finn Kimi Räikkönen mögött második lett a világbajnoki pontversenyben.

Hamilton társa tavaly a spanyol Fernando Alonso volt, ám kettejük kapcsolata – főként a brit meglepően jó eredményei miatt – megromlott, és utóbbi visszatért korábbi csapatához, a Renault-hoz. Idén a finn Heikki Kovalainen lesz a McLaren másik versenyzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik