Élet-Stílus

Az acélváros lett a Kultúra Magyar Városa

admin
admin

2008. 01. 17. 10:28

2008-ban a megyei jogú városok kategóriájában Miskolc, a 10 000 lakos feletti városok közül Gyula, a 10 000 lakos alatti városok kategóriájában pedig Tokaj nyerte el a Kultúra Magyar Városa címet.

A díj olyan városi helyi önkormányzat elismerése, mely a kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejleszti, támogatja és kulturális értékeit példaértékűen mutatja be. 2007. szeptember 30-ig lehetett pályázni az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál a cím elnyerésére.

A három városnak pénteken adja át Schneider Márta kulturális szakállamtitkár a Kultúra Magyar Városa 2008 címeket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.


vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.