Élet-Stílus

Kirobbanó formában Rafael Nadal

Sorozatban 30. meccsét megnyerve jutott be a harmadik körbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Justine Henin. Rafael Nadalnak sem okozott gondot a második kör, a spanyol klasszis mindössze négy játékot engedélyezett francia ellenfelének.

Komoly meglepetés nélkül kezdődött el az Australian Open harmadik napja. Az esélyesek közül minden pályára lépő gond nélkül teljesítette a kötelezőt, az egyetlen váratlan eredmény a 11. helyen kiemelt Tommy Robredo és Mardy Fish összecsapásán született. A spanyol klasszis a tavalyi US Open második körében legyőzte az amerikai teniszezőt, de ezúttal esélye sem volt, és sima három szettben, 6:1, 6:2, 6:3 arányban vereséget szenvedett.

Nadal hengerelt

Robredo honfitársát, a második helyen kiemelt Rafael Nadalt az első körben alaposan meglepte szerb ellenfele. A spanyol izomember nem játszott jól, de végül kiejtette három játszmában Troickit. A következő fordulóban már sokkal meggyőzőbb volt Nadal játéka. Federer egyetlen komoly riválisa sorozatban nyolc megnyert gémmel megadta a mérkőzés alaphangját Florent Serra ellen. Később ugyan visszavett a fergeteges tempóból, de a francia megszorítani sem tudta (6:0, 6:2, 6:2) a spanyol salakspecialistát.


Kirobbanó formában Rafael Nadal 1

Nadal talán megszorongathatja Federert (MTI/EPA)


Nadalnak mindössze másfél órára volt szüksége az egyoldalú mérkőzés befejezésére. A következő körben a Gilles Simon-Rainer Schüttler összecsapás győztesével játszik a nyolcaddöntőbe jutásért.

A többi férfi kiemelt, Juzsnij (14.), Karlovic (20.), Mathieu (23.), Nieminen (24.) kisebb-nagyobb nehézségek árán, de kiharcolta a legjobb 32-ben való szereplést.

Sarapova nyerte a nap meccsét

A nőknél is papírforma eredmények születtek a szerdai napon: a címvédő Serena Williams a második fordulót is könnyedén vette. A hetedikként rangsorolt amerikai játékos két sima szettben búcsúztatta a kínai Jüan Menget (Yuan Meng). Ugyancsak gond nélkül jutott a legjobb 32 közé a belga Justine Henin: a torna első kiemeltje az orosz Olga Pucskovát verte két játszmában.

Marija Sarapova gond nélkül legyőzte Lindsay Davenportot a volt világranglista-vezetők csatájában. A tavaly döntős orosz kiválóság gyakorlatilag esélyt sem hagyott 2000-ben győztes amerikai riválisának, aki szeptemberben tért vissza szülési szabadságáról, s azóta lejátszott 20 meccséből 19-et megnyert. Ezúttal azonban nem az ő akarata érvényesült, mindössze négy játékot tudott begyűjteni, s így búcsúzott.

A harmadikként rangsorolt Jelena Jankovic a vártnál nehezebben bírt román ellenfelével: a tavalyi évben a világ közvetlen élvonalához csatlakozó teniszező 6:2, 7:5-re diadalmaskodott Edina Gallovits felett. Kiesett viszont a melbourne-i rangsorban 15. svájci Patty Schnyder, aki három szettben alulmaradt az ausztrál Casey Dellacquával szemben.

Eredmények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik