Élet-Stílus

FA-kupa: kiütéssel nyert a Liverpool

A Liverpool 5-0-ra nyert a harmadosztályú Luton ellen, és a Tottenham, valamint Gera Zoltán csapata, a West Bromwich is továbbjutott az angol FA Kupa megismételt mérkőzésein.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Liverpool január 7-én nagy meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a Luton Town otthonában, ám a visszavágón már nem kegyelmezett harmadosztályú ellenfelének, az Anfield Roadon 5-0-s győzelmet aratott.

Noha az első perctől kezdve nagy fölényben játszott a ‘Pool, sokáig képtelen volt a kapuba találni, helyzetek sokaságát puskázta el.


Az első félidő ráadásában a sokadik lehetőségét értékesítő Babel „törte meg a jeget”, miután 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A második félidőben már potyogtak a hazai gólok, Gerrard egymaga háromszor talált be (előbb közelről fejelt a hálóba, majd 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot, végül távolról, mintegy 30 méterről tüzelt ugyanoda), és emellett még egy gólpassz is fűződik a nevéhez. A kapitány szöglete után bólintott Hyypia a kapuba úgy, hogy a labda egy védőt és a kapufát érintette, mielőtt megpihent a hálóban.



FA-kupa: kiütéssel nyert a Liverpool 1

Sami Hyypia szerezte a harmadik gólt (AFP)


A lefújás után elsősorban nem a meccsről kérdezték az angol újságírók Rafa Benítezt, a Liverpool vezetőedzőjét, hanem arról, mit szól hozzá, hogy a csapat tulajdonosai novemberben titkos tárgyalásokat folytattak – az azóta már a Bayern Münchennel leszerződő – Jürgen Klinsmannal, mint lehetséges utóddal.


„Tudom, ez nagyon érdekli az embereket és önöket is, ugyanakkor én nem gondolkodtam ezen túl sokat, igyekeztem a Luton elleni találkozóra koncentrálni. Boldog vagyok, hogy 5-0-ra nyertünk, és ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk kupához” – így a menedzser.


A Liverpool mellett a Tottenham is győzelemmel tudta le a megismételt meccsét: Keane 15. percben szerzett góljával 1-0-ra verte idegenben a szintén élvonalbeli Readinget. Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion is továbbment, miután az újabb döntetlent követő büntetőpárbaj során legyűrte a Charltont. A magyar válogatott kapitányát a 73. percben cserélték le.

FA-kupa, a 32 közé jutásért
Megismételt mérkőzések:

Bury-Norwich 2-1
Millwall-Walsall 2-1
Liverpool-Luton 5-0
Reading-Tottenham 0-1
West Bromwich-Charlton 2-2, 11-esekkel: 4-3
A győztesek továbbjutottak.

A 4. forduló párosításai:
Coventry-Millwall
Oldham-Huddersfield Town
Wigan-Chelsea
Southend-Barnsley
Southampton-Bury
Portsmouth-Plymouth
Watford-Wolverhampton
Peterborough-West Brom
Mansfield-Middlesbrough
Tranmere/Hereford-Cardiff
Manchester United-Tottenham
Derby/Sheffield Wednesday-Preston
Arsenal-Stoke City/Newcastle United
Swindon/Barnet-Fulham/Bristol Rovers
Liverpool-Swansea/Havant&Waterlooville
Sheffield United-West Ham/Manchaester City
A találkozókra január 26-án és 27-én kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik