Élet-Stílus

A Bakonyba mehet a Dakar

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára megerősítette a hírt, hogy a Dakar-rali szervezői megbeszéléseket folytatnak a magyar kormány képviselőivel, s "a megbeszéléseken egyebek között egy esetleges áprilisi, Veszprém környéki verseny is szóba került" - írta a szerdai Népszabadság.

A lap információi szerint a Dakar-ralit szervező, s a rendezvény jogait is tulajdonló francia cég, az Amaury Sport Organisation (ASO) – a sivatagi körülményekhez ugyan nem hasonlító, ám a hazai ralifutamoknak rendszeresen otthont adó – Várpalota és Veszprém környéki lőterek murvás pályáin képzeli el a nyolc-tíz napos versenyt, amelyen a Dakar mezőnye venne részt.

Az ASO a január elején lefújt idei versenyért szeretné kárpótolni a versenyzőket. Az ASO vezetői eredetileg a 2010-es Dakar-rali prológjának magyarországi megrendezéséről folytattak egyeztetéseket Budapesten – emlékeztetett Ujhelyi István, aki arra is kitért, hogy a cég tervei között egy Balaton márkanevet viselő, ötfordulós nemzetközi sportrendezvény megszervezése is szerepel. Ezen a franciák kerékpározásban, úszásban, maratoni futásban, vitorlázásban és golfban is megszerveznének egy-egy nagyszabású balatoni sporteseményt.

Az államtitkár azt ígérte, néhány napon belül tájékoztatja a közvéleményt a részletekről – olvasható a Népszabadságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik