Élet-Stílus

Lovaggá ütik a MU korábbi támadóját

V. Harald norvég király hamarosan lovaggá üti a Manchester United korábbi klasszis labdarúgóját, a sérülés miatt augusztusban visszavonult Ole Gunnar Solskjaert.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A 34 éves támadó az egyik legnagyobb kitüntetésben, a Norvég Királyi Szent Olav Rend első számú Lovagja címben részesül. A ceremóniára a játékos szülővárosában, Kristiansundban kerül sor március 29-én.

A sportsajtóban „Babaarcú Gyilkosnak” nevezett futballista 1996-ban érkezett a Molde FK-tól a MU-hoz, mellyel hat bajnoki címet, két FA-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert. Az 1999-es BL-döntőben ő rúgta a lefújás előtti pillanatban a győztes gólt a német Bayern Münchennek. Az angol csapat a hajrában 0-1-ről fordítva nyert, Solksjaer csereként a 81. percben lépett pályára.

A gyerekként birkózással is foglalkozó csatár a norvég válogatottban 1995 és 2007 között 67 meccsen szerepelt és ezeken 23 gólt szerzett.
Az utolsó találkozóját a Chelsea ellen elvesztett májusi FA kupa-döntőben abszolváló Solksjaer eredetileg csak jövő nyáron akarta befejezni pályafutását, de idei második térdműtétje és az elhúzódó rehabilitáció után úgy döntött, nem vár tovább a visszavonulással.

„Azért kapja ezt az elismerést, mert fantasztikus pályafutást mondhat magáénak. Igazi sportember, aki minden norvég fiatal példaképe lehet” – mondta Egil Vindorum, a kancellária vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik