Élet-Stílus

Richard Clayderman is jön az Operabálra

Divatbemutató-parádé, csárdástánc-oktatás és még sok minden újdonság szerepel a február 2-án tartandó 2008-as Operabál programján. A sztárvendég Richard Clayderman francia zongoravirtuóz lesz – jelentették be a szerdai tájékoztatón a szervezők.

A jegyárak idén 75 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább 300 ezer forintba kerül. Ennek ellenére a rendezők célja, hogy „életkorra és vagyoni helyzetre való tekintet nélkül, egy kicsit mindenki magáénak érezhesse azt, amit a Budapesti Operabál jelent” – hangzott el a tájékoztatón. Ennek érdekében több olyan fórumot, eseménysorozatot is szerveznek, amely bepillantást enged a bál kulisszatitkaiba.

A bál délelőttjén ismét megnyitják a kapukat azon nyugdíjasok előtt, akiket egy rejtvénypályázat nyerteseként kisorsoltak. Így harminc idős pár koccinthat majd, az erre a napra palackozott Operabál pezsgővel, a királyi páholyban. Az idén is jelentkezhettek e-mailben fiatal lányok, hogy kipróbálják, illik-e rájuk a báli topánka. A „Hamupipőkék” közül az öt legszerencsésebb részt vehet a bálon. Őket felöltöztetik, elkészítik a frizurájukat, sminkelik, és ingyen táncórákat vehetnek Keleti Andreától. Egy idősebb hozzátartozójuk – például a nagymamájuk – is elkísérheti őket a fényes estélyre.

A bál másik jelszava a jótékonyság. Ennek csupán egyik jele, hogy a báli bevételekből a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 1500 adag meleg ételt – gulyáslevest – osztanak szét a rászorulók között a Blaha Lujza téren.

A műsorban fellépnek a Magyar Táncművészeti Főiskola ifjú növendékei, akik egy triccs-traccs polkát adnak elő, a nyitótáncosok után. Az operabálok történetében először tíz híres divattervező kreációin keresztül mutatják be a báli divatot, egy nagyszabású bemutató keretében. A hagyományos báli táncok mellett a résztvevők szívesen táncolnak csárdást és egyéb magyar táncokat is. Akik nincsenek tisztában a lépésekkel, azokat Keleti Andrea okítja majd, Mága Zoltán hegedűművész muzsikájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik