Élet-Stílus

F1: visszatér Alexander Wurz

A Honda Forma–1-es csapata leszerződtette a tavaly visszavonult Alexander Wurzot, az osztrák versenyző tesztpilóta és tartalékversenyző lesz a brit istállónál.

Az előző idény vége előtt a Williamstől – átmenetileg – nyugdíjba vonuló Wurz Valenciában, a csapat első, január 22-i tesztelésén csatlakozik új munkaadójához. „Alexnak a sportágban szerzett 11 éves tapasztalata hozzásegíthet minket, hogy minél versenyképesebbek lehessünk a 2008-as szezonban” – nyilatkozta Ross Brawn, a Honda új csapatfőnöke.

Világbajnokot csinál?

Wurz 1997-ben mutatkozott be az F1-ben, 1998 és 2000 között a Benetton pilótája volt, majd öt éven keresztül a McLarennél dolgozott tesztpilótaként. 2006-ban a Williamshez szerződött ugyanebben a minőségben, tavaly pedig versenyzési lehetőséget kapott. Az aktív versenyzéstől való visszavonulását a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt jelentette be.


F1: visszatér Alexander Wurz 1

Nem végleg vonult vissza (vezess.hu)


A Honda az osztrák versenyzővel folytatja a tapasztalt szakemberek begyűjtését, Wurzot sokan a Forma-1 legjobb tesztpilótájának tartják. „Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Honda F1-es csapatához, egy várhatóan izgalmas időszak kezdetén. Kiváló lehetőség ez, hogy fontos szerepet játsszak a csapat fejlődésében. Az előző három csapatom mind világbajnok volt, remélem a Hondát is segíthetem céljai elérésében” – nyilatkozta a 33 éves versenyző, aki tavalyi ideiglenes visszavonulásakor csalódottan beszélt az F1-es éveiről.

Keserű szájízzel távozott

„Valósággal sokkolt, hogy miként bánnak az emberrel a Forma–1-ben, és ez egyáltalán nem passzolt hozzám” – mondta a bokszutcában kedves és közvetlen emberként ismert Wurz. „A Forma–1-ben nincsen helyük az érzelmeknek, kemény és kegyetlen sport, illetve sajátos politikai játszmák helye” – tette hozzá.

„Azt hiszem, gond nélkül meghosszabbíthattam volna a szerződésemet a Williamszel, de én már egy ideje készültem a visszavonulásra. Talán már a Kanadai Nagydíj után rá kellett volna magam szánnom erre a lépésre” – indokolta döntését akkor Wurz, aki azon a versenyen pályafutása harmadik dobogós helyezését érte el. A háromszoros családapa összesen 59 futamon állt rajthoz a Benetton, a McLaren és a Williams autóiban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik