Élet-Stílus

Jövő kedden Budapesten a Dakar szervezői

Egy hét múlva a magyar fővárosban tárgyalnak a Dakar-ralit is szervező Amaury Sport Organisation (ASO) képviselői - erről Szalay Balázs tájékoztatta az MTI-t.

“A megbeszéléseken szó lesz arról, hogy még az idén, az ASO szervezésében Magyarországon rendeznének meg egy nagyszabású nemzetközi tereprali-viadalt, amely – ha lehet így fogalmazni – a sajnálatosan elmaradt Dakar 2008-at pótolná” – mondta a távirati irodának az ASO kelet-európai képviselője. “A tárgyaláson természetesen szóba kerül a Dakar jövője és az is, hogy milyen kárpótlásban lehetne részesíteni az elmaradt viadal résztvevőit.”

A dpa német hírügynökség értesülése szerint jövőre Dél-Amerikában rendeznék meg a Dakart, a lebonyolításban több ország – Argentína, Chile és Brazília – is érdekelt. A döntés – az MTI információja szerint – egy hét múlva Budapesten születik meg. Szalay Balázs sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta ezt a hírt.

A szervezők pénteken törölték a Dakar-ralit. A viadal 1979 óta íródó történetében példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon. Az autósok között négy duó – közöttük Szalay Balázs – képviselte volna a magyar színeket, a motorosoknál ketten, a kamionosok mezőnyében pedig négyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik