Élet-Stílus

Chelsea: a pénz nem számít, csatár kell

Jermaine Defoe-ra nincsen szüksége a Tottenham spanyol trénerének, az angol válogatott csatár már januárban távozhat. A Chelsea mindenképpen leigazolná Nicolas Anelkát, és rövidesen egy újabb ajánlattal keresik meg a Bolton Wanderers együttesét.

A Chelseanek a januári átigazolási időszakban mindenképpen kell egy komoly játékerőt képviselő támadót vennie, hiszen Didier Drogba és Salomon Kalou az Afrika Kupa miatt már hazautazott, Andrij Sevcsenko és Claudio Pizarro pedig rapszodikusan teljesített az idei szezonban.

Anelka ideális jelölt, hiszen egy gyengébb csapatban, a Boltonnál már 11 gólt szerzett a Premier League-ben. A Wanderers azonban visszautasította a Chelsea első ajánlatát, a felajánlott 11 millió angol fontot kevésnek találták a 28 éves francia játékosért.

Anelka helyén Cissé?

A Chelsea minden áron vinné Anelkát, akiért a Bolton 15 milliót szeretne. Angol lapértesülések szerint a két klub 12-13 millió körüli vételárban állapodik meg a következő napokban. A Bolton még így is nagyot kasszálna, hiszen 2006 nyarán 8 millióért szerződtették le a Fenerbahcétól a francia támadót.

Maga Anelka már többször jelezte, hogy szívesen folytatná egy olyan csapatnál a pályafutását, amellyel a Bajnokok Ligájában is szerepelhetne. A csatár helyére a Bolton már ki is nézte magának a korábban a Liverpoolnál is megfordult Djibril Cissét, aki jelenleg a Marseille futballistája. Anelka honfitársát a Wanderers mellett a Blackburn, a West Ham és a Manchester City is figyeli.

Defoe csapatot keres

Egy másik csatár is képbe kerülhet az említett egyesületeknél. A Tottenham Hotspur edzője ugyanis közölte Jermaine Defoe-vel, hogy távozhat. Az angol válogatott támadó már Martin Jol alatt sem túl sűrűn került be a londoniak kezdőjébe, és a helyzet Juande Ramos érkezésével sem távozott.

„Az edzőnk nemrég behívott az irodájába, és közölte, hogy nem tart rám igényt. Először azt hittem viccel” – nyilatkozta a The Sunnak Defoe, majd hozzátette: „Én maradni szeretnék, de senki nem várhatja el tőlem, hogy meghosszabbítsam a szerződésemet, ha nem jutok állandó játéklehetőséghez”.

A Times információi szerint az Aston Villa már be is jelentkezett a válogatott csatárért. Martin O’Neillék akár 10-12 millió fontot is hajlandóak kifizetni Defoe-ért.

Anelka első gólja a Bolton mezében.





Rövid összeállítás Defoe góljairól.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik