Élet-Stílus

Hajnal a Bundesliga ötödik legjobbja

A Karlsruhe magyar kiválósága a Bundesliga ötödik legjobb játékosa a német labdarúgó-bajnokság első ligájában játszó profik szavazata alapján. Az élen a brémai Diego, a második helyen a bajorokhoz nyáron érkező Ribery végzett.

A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett felmérést a futballisták körében arról, hogy a legutóbbi idényben nyújtott teljesítmény alapján kiket tartanak a legjobb mezőnyjátékosnak, kit a legjobb kapusnak, továbbá, hogy ki volt a legsikeresebb edző, s melyik csapat okozta a legtöbb meglepetést. A hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből kitűnt, hogy Hajnal Tamás és csapata valósággal “tarolt” az elismerések között.

Fölényesen nyert a Bremen brazilja

A szavazásban a Bundesliga 275 játékosa vett részt, együttesenként több mint 15 labdarúgó. A megkérdezett profik maguk közül a Bréma brazil csatárát, Diegót tartották a legjobbnak, aki a szavazatok 44,9 százalékával került az első helyre. Diego fölényesen előzte meg a második helyen végzett, a Bayern Münchenben játszó francia válogatott középpályást, Franck Ribéryt, míg a harmadik helyre a Hamburg holland irányítója, Rafael van der Vaart “futott be”. A legjobb német, a Bayern Leverkusen játékosa, Simon Rolfes a társak szavazatai alapján a negyedik helyet szerezte meg, s őt követte a voksok 1,8 százalékával Hajnal Tamás, a Karlsruhe – illetve a magyar válogatott – középpályása.

Hajnal néhány héten belül immár másodszor került a legkiválóbbak közé, tavaly decemberben ugyanis a Kicker szakíróinak szavazatai alapján a Bundesliga legjobb játékosainak rangsorában az ugyancsak felettébb előkelő tizedik helyet szerezte meg. Egyes vélemények szerint a társak elismerése – s így a mostani ötödik hely – még nagyobb súllyal esik latba.

Adler a legjobb kapus

A 26 éves magyar labdarúgó általános vélekedés szerint csapatának lelke, illetve mozgatója volt, aki hatalmas érdemeket szerzett abban, hogy a második ligából tavaly feljutott Karsruhe az őszi szezon után a rendkívül előkelő hatodik helyen áll az első osztályban. Így nem véletlen az sem, hogy a játékosok szavazatai alapján Edmund Becker, a Karlsruhe trénere lett a legutóbbi szezon sikeredzője, s a voksok szerint ugyancsak ez a gárda okozta a legtöbb pozitív meglepetést.

A játékosok a legjobb kapusnak a Bayern Leverkusen fiatal tehetségét, René Adlert választották, míg a második helyen a Hannover válogatott hálóőre, Robert Enke, a harmadikon pedig a Hamburg kapuvédője, Frank Rost végzett.

Hajnal meglepődött

„Meglepett, hogy ennyire elöl végeztem a szavazáson, természetesen nagyon örülök, hiszen az ellenfelek elismerése a legnagyobb megtiszteltetés. Mindenkinek egy játékost kellett megneveznie, én Diegóra szavaztam” – mondta a futballista az MTI-nek.

Hajnal szerződésében szerepel egy pont, amely szerint a Karlsurhénak el kell engednie őt a szezon végén, ha egy klub 1,25 millió eurónál többet kínál érte. „Ezzel nem foglalkozom, jelenleg a minél sikeresebb felkészülés a legfontosabb. Remekül érzem magam Karlsruhéban, ez pályafutásom során az első olyan csapat, ahol még azok is maximálisan segítik a többiek felkészülését, akik alig játszanak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik