Élet-Stílus

F1: rövidesen elkel az utolsó hely

Négyen vannak már csak versenyben az utolsó szabad helyért a 2008-as Forma–1 mezőnyében. A legjobb esélyei a Renault-tól elküldött Fisichellának vannak, de még Liuzzi, Klien és Rodriguez sem tett le a Force India-s szerződésről.

A két pilótaülés közül az egyiket megkapta a borzasztóan gyenge kocsival is remekül teljesítő Adrian Sutil, a másikról pedig a decemberi tesztek voltak hivatva dönteni. Eleinte heten voltak versenyben, de január elejére már csak négyen maradtak.

A döntést várhatóan január 11-én jelenti be Vijay Mallya, aki 1,5 milliárd dolláros vagyonával a világ 664. leggazdagabb embere. A Spykert tavaly megvásároló indiai milliárdos idén Force India névre keresztelte a csapatot.

Ralf Schumacher, Giedo van der Garde és Franck Montagny maguk döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt a Force India-ülésért folyó harcban. A decemberi teszteken leégő német nemrég jelentette be, hogy 11 év F1 után nincsen kedve a sereghajtó csapatnál újrakezdenie. Van der Garde marad még egy évet a Renault World Seriesben, Montagny pedig idén indulna a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Maradt tehát a legjobb esélyekkel pályázó Giancarlo Fisichella, de Vitantonio Liuzziról, Christian Klienről és a GP2-es sorozatból érkező Roldan Rodriguezről sem szabad elfeledkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik