Élet-Stílus

Serie A: a milánói derbit is behúzta az Inter

Az Inter nyerte a milánói derbit. A kék-feketék hátrányból fordítva 2-1-re verték a városi vetélytárs AC Milan csapatát, s így továbbra is veretlenül vezetik az olasz bajnokságot.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A derbi előtt az Inter 22 ponttal előzte meg az AC Milant, a kék-feketék játékosai mégis díszsorfalat álltak a rivális labdarúgói előtt a kivonulásnál, abból az apróból, hogy az AC Milan megnyerte a klubvilágbajnokságot.

A kezdő sípszó után már nyoma sem volt a tiszteletnek, sok volt a szabálytalanság, a durva belépő. Feszült hangulat uralkodott a pályán, ennek nyomán minden egyes bírói ítéletet heves reklamálás követett.

Az első helyzetet az Inter hibázta el: Ibrahimovic lőtt hét méterről fölé, majd átellenben Seedorf ívelt Inzaghi elé, a csatár azonban néhány centivel lemaradt a labdáról. Inzaghi hamarosan földre került Cordoba szorításában, a megítélt szabadrúgást pedig Pirlo váltotta gólra a 18. percben. 19 méterről, középről csavart a jobb felsőbe.



Serie A: a milánói derbit is behúzta az Inter 1

Andrea Pirlo szép gólt szerzett (MTI/EPA)


Szinte azonnal egyenlíthetett volna a listavezető Inter: Cruz próbálkozását követően Didáról kijött a labda, de Jiménez a felső lécet találta telibe. Kisvártatva Chuvu szabadrúgását védte Dida magabiztosan. Nagy volt az iram, lüktetett a játék. A másik oldalon Cambiasso teperte le Kakát a tizenhatoson belül, ugyanakkor Morganti játékvezető sípja néma maradt. Ennél az akciónál a visszafutó Samuel megsérült, később le is kellett cserélni. Az Inter néhány percig tíz emberrel játszott, ugyanakkor az egyenlítés még emberhátrányban is összejött. A 36. percben Cambiasso adott Cruzhoz, s az argentin csatár Milan-védők gyűrűjében 13 méterről a jobb alsóba lőtt, a labda Dida kapus kezei alatt került a hálóba.

A szünetben kettőt is cserélt Ancelotti, a Milan edzője. Gattuso és Inzaghi helyett bejött Emerson és Gilardino. Az utóbbi az 50. percben alig csúsztatott a kapu mellé. Ezek után az Inter került fölénybe, a kék-feketék igyekeztek már a saját térfelükön letámadni az ellenfél játékosait, ez a harcmodor pedig nem nagyon „ízlet” az AC Milannak.

Cambiasso előbb még csak ijesztgetett, majd a 63. percben a vezetést, mint később kiderült, a győztes gólt is megszerezte az Internek. Maldini röviden szabadított fel, középre, éppen Cambiasso elé fejelt. A kopasz középpályás lövése után furcsa röppályát írt le a labda, mielőtt a kapu közepébe vágódott volna, és ez be is csapta Didát, a kapus árnyékra vetődött, „elment” a bal alsó sarok irányába.


Serie A: a milánói derbit is behúzta az Inter 2

Nagy csatát vívott a két milánói csapat (MTI/EPA)


Percekkel később Ibrahimovic végleg eldönthette volna a meccset, ha pontosabban céloz. Az AC Milan ugyan megpörgette a hajrát, de nem nagyon tudott mit kezdeni az Inter rendkívül szervezett védelmével. Kis szerencsével persze egyenlíthetett volna, csakhogy Serginho beívelése után a középen érkező Ambrosini nem találta el a labdát, aztán átellenben Ibrahimovic bombázott a kapu fölé. A négyperces hosszabbításban – Morganti játékvezetőt kétszer is ápolni kellett, ezért volt bővebb a ráadás – már nem történt semmi említésre méltó. Az Inter ítovábbra is veretlen, és őszi bajnoknak mondhatja magát.

Ami a forduló további érdekesebb meccseit illeti: a táblázaton harmadik Juventus két góllal verte a Torinóban fellépő Sienát, a Fiorentina pedig az ötmeccses nyeretlenségi szériájának öt rúgott góllal vetett véget: 5-1-re verte a tökutolsó Cagliarit.

Serie A, 17. forduló:
Internazionale-AC Milan 2-1 (1-1)
Gól:
Cruz (36. perc), Campobasso (63.), ill. Pirlo (18.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Samuel (Materazzi, 38.), Maxwell – Zanetti, Cambiasso, Chivu – Jimenez (Pelé, 79.) – Cruz (Suazo, 85.), Ibrahimovic.
AC Milan: Dida – Oddo, Nesta, Kaladze, Maldini – Gattuso (Emerson, 46.), Pirlo, Ambrosini – Kaká, Seedorf (Serginho, 57.) – Inzaghi (Gilardino, 56.).

Fiorentina-Cagliari 5-1 (3-1)
Gól:
Montolivo (3.), Mutu (41., 45. a másodikat 11-esből), Santana (47., 79.), ill. Fini (5.)

Juventus-Siena 2-0 (1-0)
Gól:
Salihamidzic (32.), Trezeguet (59.)

Livorno-Atalanta 1-1 (1-1)
Gól:
Galante (26.), ill. Tissone (33.)

SSC Napoli-Torino 1-1 (0-1)
Gól:
Hamsik (81.), ill. Rosina (35., 11-esből)
Kiállítva: Grella (42., Torino)

Palermo-SS Lazio 2-2 (1-0)
Gól:
Simplicio (34.), Amauri (46.), ill. Firmani (59.), Tare (80.)
Kiállítva: Siviglia (75.), Silvestri (89., mindkettő Lazio)

Reggina-Catania 3-1 (1-0)
Gól:
Modesto (35.), Vigiani (78., 90.), ill. Vargas (90.)
Kiállítva: Sardo (87., Catania)

Udinese-Empoli 2-2 (1-0)
Gól:
Dossena (22.), Di Natale (85.), ill. Raggi (50.), Marzoratti (90.)
Kiállítva: Pratali (57., Empoli)

Szombaton játszották:
AS Roma-Sampdoria 2-0
Genoa-Parma 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik