Élet-Stílus

Primera División: magabiztos győzelmet aratott a Sevilla

Háromgólos győzelmet aratott hazai pályán a Sevilla csapata szombaton a Racing Santander ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A Valencia a hajrában pörgött fel a Zaragoza vendégeként, de ez is csak egy döntetlenre volt elég. Este a Barcelona a Real Madridot fogadja a Nou Campban.

Az UEFA-kupa címvédője meglepően álmosan kezdett a Racing Santander ellen, a kezdeti vendégrohamokat azonban némi szerencsével átvészelte a Sevilla. A hazai csapatnak 25 percébe tellett mire összehozta az első komoly helyzetét, ami azonnal gólt eredményezett: Daniel Alves maga is befejezhette volna a szépségdíjas támadást, de inkább lepasszolta Kanoutének, aki közvetlen közelről megszerezte a vezetést.

A folytatásban is a Sevilla dominált, és több lehetőségük is lett volna, hogy bebiztosítsák a győzelmüket, de a fordulás után egy szögletből a Santander egyenlített. A Sevilla a bekapott gól után sem állt meg, sorozatban veszélyeztették a vendégek kapuját, hogy megszerezzék a hatodik hazai győzelmüket.

A második Sevilla-találatig nem is kellett sokat várni: a Manuel Jimenez által beküldött Chevanton kiharcolt egy szabadrúgást, amit mesterien csavart a felső sarokba. A vendégek ekkor fejben feladták a mérkőzést, és amikor Garay megkapta a második sárgáját, teljesen összeomlottak. A Sevilla a hajrában még kettőt vágott, és végül magabiztosan szerezte meg a három pontot.

A bajnokságban és a nemzetközi porondon is bukdácsoló Valenciának ezzel szemben ismét meg kellett elégednie egy döntetlennel. Ronald Koeman csapata a Zaragoza vendégeként már a félidőben kétgólos hátrányba került, és mindkét gólban benne volt a látványosan elzavart Canizares és a sérülés miatt hiányzó Hildebrand helyére beküldött harmadik számú kapus. Juan Luis Mora előbb egy tizenegyest „harcolt ki”, majd egy ártalmatlan beívelést ütött a saját kapujába.

Ronald Koeman legalább egy pontnak örülhetett, miután a második félidőben Zigic és Silva 2-2-re alakította az eredményt. A Valencia a szerzett ponttal a hetedik helyen áll a tabellán, a Zaragoza pedig megőrizte a 10. pozícióját.

Primera División 17. forduló:
Sevilla-Racing Santander 4-1
Gól:
Kanouté (26.), Chevantón (66.), Navas (85.), Adriano (90.), illetve Garay (49.)
Piros lap: Garay (80.)

Almeria-Getafe 0-2
Gól:
Licht (37.), De la Red (85.)
Piros lap: Crusat (78. Almeria)

Real Zaragoza-FC Valencia 2-2
Gól:
Milito (18.), Mora (30.-öngól), illetve Zigic (76.), Silva (82.)

Vasárnapi meccsek:
Atlético Madrid-Espanyol 17 ó
Levante-Deportivo La Coruna 17
Osasuna-Real Mallorca 17
Valladolid-Real Betis 17
Villarreal-Recreativo Huelva 17
FC Barcelona-Real Madrid 19
Athletic Bilbao-Real Murcia 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik