Élet-Stílus

Premier League: tapad a MU

A Manchester United Cristiano Ronaldo duplájával 2-1-re legyőzte a jó formában lévő Evertont, és ezzel vége szakadt a liverpooli csapat veretlenségi szériájának. A forduló záró mérkőzésén a Chelsea idegenben győzte le a Blackburnt.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A MU véget vetett az Everton veretlenségi szériájának. A liverpooli kékek – valamennyi versenysorozatot figyelembe véve – 13 összecsapást követően buktak el újra.

Az Arsenalt üldöző „vörös ördögök” a 22. percben Cristiano Ronaldo révén szerezték meg a vezetést: a portugál támadó 19 méterről bombázott a vendégkapu jobb felső sarkába. Kisvártatva azonban egyenlített az Everton, midőn Cahill közelről a hálóba fejelt.

Noha a labdabirtoklást tekintve a Manchester United hatalmas fölényben játszott, a liverpooliaknak is akadtak helyzeteik.

A szünet után is a hazaiak domináltak, s ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre fontosabb az eredmény megtartása az Evertonnak. A vendégek azonban képtelenek voltak kihúzni újabb kapott gól nélkül.

Nem sokkal a vége előtt Pienaar buktatta Giggst a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Cristiano Ronaldo értékesítette. „Nehéz meccs volt, mivel az Everton keményen küzdött. Ugyanakkor – különösen a szünet után – nagy elánnal játszottunk, amíg az Everton csak rombolt, addig mi megpróbáltunk győzni. Sikerült” – értékelt Carlos Queiroz, a MU pályaedzője, aki az eltiltott Alex Ferguson helyett irányított. A bajnok manchesteriek sikerüknek köszönhetően tapadnak az Arsenalra – egy pont a két csapat közötti különbség.

A Newcastle meglepetésre csak döntetlenre volt képes a sereghajtó Derby ellen, a Chelsea viszont idegenben győzte le a Blackburnt. A hazaiak kezdtek jobban (Bentley például a felsőlécet trafálta el), ám Joe Cole jól eltalált lövésével a londoni egylet szerezte meg a vezetést. Nem sokkal később Reid könnyen egalizálhatott volna, csakhogy lövését Cech a felsőlécre tolta. Átellenben Lampard lőtt kapufát. Cech megsérült, később le is kellett cserélni, ám a helyette beálló Hilario védte Santa Cruz közeli fejesét, három ponthoz jutatva így a Chelsea-t, amely jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

Premier League, 18. forduló:
Newcastle United-Derby County 2-2 (1-1)
Gól:
Viduka (27., 86.), ill. Barnes (6.), Miller (52.)

Manchester United-Everton 2-1 (1-1)
Gól:
Cristiano Ronaldo (22., 88., utóbbit 11-esből), ill. Cahill (27.)

Blackburn Rovers-Chelsea 0-1 (0-1)
Gól:
J. Cole (22.)

Szombaton játszották:
Aston Villa-Manchester City 1-1
Fulham-Wigan Athletic 1-1
Liverpool-Portsmouth 4-1
Middlesbrough-West Ham 1-2
Reading-Sunderland 2-1
Arsenal-Tottenham 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik