Élet-Stílus

Derbik hétvégéje – El Classicó és milánói rangadó

Egy nappal karácsony előtt az olasz illetve spanyol futball szerelmesei is egy igazi csemegére számíthatnak. Vasárnap délután az Internazionale és az AC Milan csap össze, az esti órákban pedig a Barcelona a Nou Campban látja vendégül a Real Madridot.

A Serie A 17. fordulójának rangadója inkább a vendég AC Milan számára fontos, hiszen a klubvilágbajnoki cím valószínűleg nem vigasztalja a csapat drukkereit a kiábrándító bajnoki szereplésért. Carlo Ancelotti tanítványai mindössze a 11. helyen állnak, és ez még akkor is csalódottságra ad okot, ha a Milan az elmaradt három összecsapását megnyeri, mert ebben az esetben is csak az ötödik lenne. A címvédő, egyben listavezető Internazionale előnye már 22 pont a tabellán városi riválissal szemben.

A két együttes osztozik a Giuseppe-Meazza Stadionon, és a Milan örülhet, hogy papíron ők lesznek a vendégek, hiszen a bajnokságban a BL-győztes még képtelen volt hazai pályán győzni. Az eddigiek alapján egyértelműen az Inter tűnik az összecsapás esélyesének, ám óvatosan kell bánni a jóslatokkal, hiszen a Milan a fontos meccsekre mindig képes felszívni magát. Ennek ellenére mi az Inter győzelmére fogadnánk, még úgy is, hogy változatlanul rengeteg a sérültjük.

Roberto Mancini Európa talán legkiegyensúlyozottabb keretét igazgatja, és az eredmények is azt mutatják, hogy az olasz bajnok Stankovic, Jimenez, Vieira, Figo és Dacourt hiányát is elviseli. Nagyon sok múlhat azon, hogy a Milan középpályássorát, Pirlóval, Kakával és Seedorffal miképp tudja semlegesíteni Cambiasso, Chivu és Zanetti.

Egy kis kedvcsináló.





Az AC Milan eredményeit elnézve úgy tűnik, hogy idén is csak a Bajnokok Ligájára koncentrál: a bajnokság mellett a kupában is csak bukdácsol a sztárcsapat. A hétközi meccsen hazai pályán szenvedtek vereséget a Catania ellen. Az Inter a kupafronton is remekül teljesít, ennek szerdán a Reggina látta a kárát.

A lehetséges kezdőcsapatok
Internazionale: Cesar, Maxwell, Cordoba, Burdisso, Maicon, Zanetti, Cambiasso, Chivu, Cesar, Ibrahimovic, Cruz

Milan: Dida, Serginho, Maldini, Nesta, Oddo, Gattuso, Kaká, Pirlo, Seedorf, Ambrosini, Gilardino

A Serie A 17. fordulójának programja
Szombat:
Genoa-Parma 18 ó (Sport2)
AS Roma-Sampdoria 20:30 (Sport2)

Vasárnap:
Fiorentina-Cagliari 15 ó
Internazionale-AC Milan 15 (Sport1)
Juventus-Siena 15
Livorno-Atalanta 15
SSC Napoli-Torino 15
Palermo-SS Lazio 15
Reggina-Catania 15
Udinese-Empoli 15

—-El Classicó—-

Spanyolországban is egy rangadó szorítja háttérbe a forduló további meccseit: a Barcelona hazai pályán fogadja a listavezető Real Madridot, amely jelenleg négy ponttal vezeti a tabellát a katalánok előtt. Az esélyekről ebben az esetben is nagyon nehéz beszélni, hiszen akárcsak a milánói derbi ez is háromesélyes mérkőzés.

A Barcelonának nem könnyű a helyzete, mert a csapat legjobbja, és egyben vezére, az argentin Lionel Messi biztosan nem léphet pályára sérülés miatt a vasárnap esti összecsapáson. Ez pedig alaposan meggyengítheti a katalánok támadójátékát, mivel a brazil Ronaldinho az idény eddigi részében formán kívül futballozott, feltehetően a Madrid ellen is csak a kispadon kap helyet. Elől feltehetően a kameruni Samuel Eto’o, Thierry Henry és az eredetileg középpályás Andres Iniesta bizonyíthat.

Messi hiánya már csak azért is érzékenyen érintheti az katalánokat, mert a legutóbbi El Classicón az argentin mesterhármasával mentett pontot a Barca a 3-3-ra végződő mérkőzésen. A katalán együttes idén még százszázalékos hazai pályán a bajnokságban, ám a nemcsak eredményesen, hanem egyre tetszetősebben futballozó királyi gárda minden eddigi vendégnél jobban megnehezítheti a dolgukat.





A fővárosi csapat Bernd Schuster érkezése óta egyre jobban összeáll, ráadásul szinte mindenki bevetésre kész, egyedül Guti szereplése kérdéses. Nistelrooy szokásához híven idén is szórja a gólokat, a sokak által már rossz igazolásnak elkönyvelt Robinho a német mester alatt hihetetlen formát fut.

Lehetséges kezdőcsapatok
Barcelona: Valdez, Marquez, Puyol, Milito, Abidal, Xavi, Toure, Gudjohnsen, Iniesta, Eto’o, Henry

Real Madrid: Casillas, Heinze, Cannavaro, Pepe, Ramos, Baptista, Diarra, Sneijder, Robinho, Nistelrooy, Raúl

A Primera División 17. fordulójának programja
Szombat:
Almeria-Getafe 20 ó
Real Zaragoza-FC Valencia 20 (SportKlub)
Sevilla-Racing Santander 22 (Sport1)

Vasárnap:
Atlético Madrid-Espanyol 17 (Sport2)
Levante-Deportivo La Coruna 17
Osasuna-Real Mallorca 17
Valladolid-Real Betis 17
Villarreal-Recreativo Huelva 17
FC Barcelona-Real Madrid 19 (SportKlub)
Athletic Bilbao-Real Murcia 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik