Élet-Stílus

FC Fehérvár: egymilliárdos veszteség

A székesfehérvári élvonalbeli csapat új többségi tulajdonosa tiszta, átlátható viszonyokat kíván teremteni a fehérvári labdarúgásban. Kiderült, hogy Fehérvár FC Kft. vesztesége - december 13-i állapot szerint - egy milliárd forintra tehető.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A sajtóbeszélgetésen Garancsi István, a klub új többségi tulajdonosának közleményből kiderül, hogy Fehérvár FC Kft. vesztesége – december 13-i állapot szerint – egy milliárd forintra tehető, melyből 258 millió a 2006-os időszakra datálható. Az APEH felé 151 millió forintos tartozása volt a székesfehérvári futballklubnak, a labdarúgóknak 7,5 millió, az alkalmazottaknak 11 millió, a könyvvizsgálónak 2,5 millió forintot kellett volna már korábban kifizetnie a klubot működtető társaságnak.

A Fehérvár FC Kft. konszolidációját szem előtt tartva az új, 82 százalékot birtokló többségi tulajdonos – azaz a Futball-Invest 2007 Zrt. – tájékoztatása szerint 66 millió forint kifizetésével stabilizálta a helyzetet, az alkalmazottak, valamint a játékosok munkabér-hátralékait rendezte. Az új menedzsment elsődleges célja a közelmúltban megvont licenc visszaszerzése, illetve megtartása.


FC Fehérvár: egymilliárdos veszteség 1

Meggyógyul a fehérvári futball? (MTI)


A FC Fehérvár futballistáinak mindegyike érvényes szerződéssel rendelkezik. Ők január 7-én 8 órakor kapnak tájékoztatást a klub vezetőitől a jövőt illetően, ugyanakkor Dénes Ferenc szaktanácsadó már most hangsúlyozta, nem játékos-transzfer útján igyekeznek kezelni a problémákat. Továbbá: Viniczai Tibor, Székesfehérvár alpolgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat a 2008-as évre szóló 110 millió forintos támogatásával is számolhat a klub.

A pénteki sajtóbeszélgetésen az is kiderült, hogy a visszahívott ügyvezetővel, Gál Lászlóval megállapodás született. A korábbi vezető által vázolt igényeknek megfelelő pénzösszeget jogfenntartással ügyvédi letétbe helyezte a többségi tulajdonos. Az új menedzsment a kialakult helyzettel összefüggésben felveti a felügyelő bizottság felelősségét is, melyről a január eleji taggyűlésen kíván tárgyalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik