Élet-Stílus

Búcsúzik a szervakirály

Mark Philipoussis biztosan kihagyja az Australian Opent, miután rövid időn belül már a negyedik alkalommal kénytelen kés alá feküdni. A kétszeres Davis Kupa-győztes szervakirály belátta, hogy ezzel a további teniszkarrierje komoly veszélybe került.

Az ellenfeleit elsősorban a bombaerős adogatásaival demoralizáló kétszeres GS-finalista az idei szezont teljes egészében kihagyta. A napokban egy kisebb melbourne-i viadalon visszatért, ám a negyeddöntőben megrepedt térdében egy porc. Napokon belül negyedszer is műtőasztalra fekszik a 31 éves Mark Philipoussis, aki egyelőre nem is foglakozik azzal, hogy valamikor játszhat e még versenyszerűen.

„Szeretném, ha a műtét minél jobban sikerülne, és ne legyenek többé fájdalmaim. Elegem van már abból, hogy hetekig, hónapokig a rehabilitációra kell koncentrálnom. A családommal fogom minden szabadidőmet tölteni, aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. A véleményem szerint a szervezetem még bírná a terhelést, de mentálisan nem olyan könnyű az embernek újra és újra feldolgoznia az ilyen helyzeteket” – nyilatkozta az ausztrál teniszező, akinek természetesen az is megfordult a fejében, hogy befejezi.

„Szomorú lennék, de a fantasztikus győzelmeim emlékei megmaradnának. A legbüszkébb a két Davis Kupa-sikerre vagyok” – mondta Philipoussis, aki 1999-ben és 2003-ban is tagja volt az aranyérmes ausztrál csapatnak – ugyanebben az évben a wimbledoni döntőben kikapott Federertől. Nem ez volt az egyetlen Grand Slam-fináléja a hórihorgas ausztrálnak: 1998-ban a US Open döntőjében honfitársa, Patrick Rafter győzte le.

Philipoussis pályafutása során 11 ATP-versenyen diadalmaskodott – utoljára Rhode Islanden 2006 júliusában. A tavalyi szezont teljes egészében kihagyta egy térdoperáció miatt, de bízott abban, hogy az Australian Openen ott lehet. A szervezőktől nem kapott szabadkártyát, és ezért indult a melbourne-i versenyen, hogy kiharcolja a részvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik