Élet-Stílus

Rosberg hűséges a Williamshez

Nico Rosberg új, kétéves megállapodást kötött a Forma-1-es Williams-csapattal, egyúttal az is eldőlt, hogy Keke Rosberg fia nem szerződik a McLarenhez Fernando Alonso helyére.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A Williams szóvivője megerősítette a megállapodás tényét, hozzátéve: a pilóta új szerződése a 2009-es szezon végén jár le.

„A Williams kedvező ajánlatot tett elém, és én természetesen elfogadtam azt. Örülök, hogy még legalább két évig még ennél a csapatnál szerepelhetek” – magyarázta a szerződéskötés után az 1982-es világbajnok Keke Rosberg fia.

A múlt hónapban az is eldőlt, hogy a német versenyző csapattársa a japán Nakadzsima Kazuki lesz a jövő évi világbajnoki sorozatban. „Jó érzés, hogy elsőszámú pilóta lehetek egy nagyszerű istállónál” – vázolta fel a csapaton belüli erőviszonyokat Nico Rosberg.


Rosberg hűséges a Williamshez 1

Marad a Williams csapatnál (focus.de)


A szerződéskötés kapcsán Rosberg a jelenlegi helyzetén és a Forma-1-es a jövőn is elmerengett – és ömlött belőle a szó: „Persze, hogy el tudnám magamat képzelni a McLaren vagy a Ferrari pilótájaként is, hiszen minden fiatal versenyzőnek az az álma, hogy remek autóban a futamgyőzelmekre hajthasson. Én sem különbözök tőlük, magam is sikeres akarok lenni. De türelmes vagyok, ki tudom várni a megfelelő alkalmat, Mika Häkkinennek is hat évre volt szüksége az első győzelméhez. Csak keveseknek adatik meg, hogy fiatalon a világbajnoki címért küzdhetnek, Lewis Hamilton a ritka kivétel.”

Korábban felröppent, hogy esetleg Rosberg foglalhatja el a távozó spanyol Fernando Alonso helyét a McLaren-Merecedesnél, sőt, Hamilton is szívesen látta volna maga mellett a németet, ám annak a Williamsszel kötött megállapodása kioltotta ezt az elképzelést.

Rosberg eddig 35 Forma-1-es futamon indult, a 2007-es idényben 20 pontjával az összetett verseny kilencedik helyén végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik