Élet-Stílus

NFL: New England-győzelem, új rekordok

A házigazda, a bajnok Indanapolis és a trónkövetelő New England egyaránt veretlenül, hét, illetve nyolc megnyert meccsel a háta mögött várta a rangadót, amelynek – az Egyesült Államokban citált – legfontosabb kérdése az volt, hogy Peyton Manning vagy Tom Brady a jobb irányító.

Nos, a csatából Brady, valamint a New England Patriots került ki győztesen.

Manning touchdownjával a Colts ugyan tízpontos előnyre tett szert a negyedik negyedben, ám a túloldalon Brady kétszer villant. Előbb Wes Welkert, majd Kevin Faulkot kínálta meg TD-t érő átadással, s mivel a jutalomrúgások is célba értek, a Patriots 24-20-ra megnyerte a rangadót, ezzel 9-0-ra alakította a mérlegét. Ez azt jelenti, hogy továbbra is jó esélye van arra, hogy az 1972-es Miami Dolphins után – az NFL-ben második csapatként – veretlenül zárja a szezont.


NFL: New England-győzelem, új rekordok 1

Peyton Manning és Tom Brady párharcából utóbbi került ki győztesen (AP)


Brady, aki 255 yarddal és 3 TD-passzal rukkolt elő a meccsen, 33 touchdown-átadásnál jár a szezonban, ezzel már megdöntötte a klubcsúcsot (31), s immár Manning NFL-rekordját ostromolja – a Colts quarterbackje 2004-ben 49 TD-passzig jutott. Manning egyébként 225 yarddal, egy-egy TD-vel és TD-passzal tudta le a „szuperbulit”.


A 9. játékhét további érdekessége, hogy Minnesora Vikings–San Diego Chargers (35-17) találkozón két ligarekord is megdőlt. A „vikingek” újonca, Adrian Peterson 296 yardot futott, mellyel – az akkor a Baltimore alkalmazásában álló – Jamal Lewist (2003, 295 yard) radírozta ki a vonatkozó örökrangsor első helyéről, míg Antonio Cromartie az egy játékon belüli futómennyiségével írt történelmet.


A San Diego játékosa egy elpuskázott mezőnygólkísérlet után 109 yardot cipelte a labdát, egészen a célzónáig futott vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik