Élet-Stílus

BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk

A nemzetközi kupaporondon is folytatta remek idei szereplését az Arsenal, amely a 3. játéknapon átgázolt a Slavia Prahán. A Manchester United is győzött, és az Ágyúsokhoz hasonlóan pontveszteség nélkül vezeti a csoportját. A Lyon megverte a német bajnokot, a Barcelona pedig Glasgowban hullajtott pontokat.

Kikapott a német bajnok

Nem sokban emlékeztet tavaszi önmagára a VfB Stuttgart együttese: a német bajnok a Bundesligában egy pontra van a kieső helyektől, ráadásul a Bajnokok Ligájában is pocsékul szerepel. Az E csoport pont nélkül álló csapatainak az összecsapásán az Olympique Lyon 2-0-ra nyert Németországban, szinte kilátástalan helyzetbe hozva a stuttgartiakat.

A németek négy tétmeccset veszítettek el a kedd esti BL-mérkőzés előtt, és a találkozó elején látszott rajtuk, hogy szeretnék megszakítani a borzasztó sorozatot. Húsz perc elteltével azonban teljesen összezuhantak, és csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy döntetlennel vonulhattak az öltözőbe. A fordulás után a VfB-védelem határozatlanságát kihasználva Santos megszerezte a vezetést, majd a mindössze 18 éves Benzema 14. szezonbeli találatával bebiztosította a Lyon győzelmét.


BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk 1

Ronaldinhónak semmi nem sikerült (marca.com)


A négyes másik összecsapásán két százszázalékos együttes békésen megosztozott a pontokon. A Glasgow hazai pályán tíz emberrel védekezett a Barcelona ellen, ahol Ronaldinho ismét csalódást okozott, és ezúttal Messi villanásai is elmaradtak. A Rangers taktikájáról sokat elmond, hogy a skótoknak 90 perc alatt egyetlen kapura lövésük nem volt.

Lesérült Totti

A Manchester United a harmadik mérkőzését is megnyerte a csoportkörben, így már gyakorlatilag most bebiztosította a helyét Európa 16 legjobb klubcsapata között. Az angol bajnok már a 18. percben két góllal vezetett a Dinamo Kijev ellen: Ferdinand egy Giggs-szabadrúgás után zavartalanul fejelt a kapuba, majd Rooney egy látványos összjáték után megduplázta az előnyt.

Az ukránok Rincon szépítő találata után még bíztak abban, hogy sikerül meglepniük Sir Alex Ferguson csapatát, de Ronaldo a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget. A fordulás után a portugál egy vitatott büntetővel végleg eldöntötte a meccset, a Kijev erejéből már csak a szépítésre futotta. A mérkőzést a magyar Kassai Viktor vezette.


BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk 2

Totti csak félórát játszott (dpa)


Az AS Roma is hozta a kötelezőt, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a MU mellett az olasz bajnokság ezüstérmese lép tovább az F csoportból. Az olaszok negyedóra elteltével a nyáron igazolt Juan fejesével megszerezték a vezetést a Sporting Lisboa ellen. Sokáig nem örülhetett a római Olimpia Stadion közönsége, hiszen három perc elteltével Liedson egy jobb oldali támadást góllal fejezett be.

A félidő utolsó perceiben Francesco Tottit sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére érkező Vucinic később a meccs főszereplőjévé vált. A szerb játékos előbb egy tizenegyest harcolt ki – amit Mancini kihagyott -, majd a 70. percben beállította a 2-1-es végeredményt. A támadó előbb a fél Sporting védelmet megkavarta, majd a tizenhatoson belülről védhetetlen bombát zúdított a vendégek kapujába.

Élre állt az Inter

Az olasz bajnok egy meglepő vereséggel kezdte az idei BL-sorozatot, de azóta magára talált, és a második győzelmével átvette a vezetést a G csoportban. A CSZKA Moszkva viszont lassan már csak a csodában reménykedhet, az orosz együttes az Inter elleni mérkőzés után 1 ponttal szerénykedik a négyes utolsó helyén.

Pedig az Inter elleni meccs jól indult: a kiegyenlített első félidő közepén a brazil Jo szépségdíjas emelésével a CSZKA került előnybe. Jót tett az orosz csapatnak az egy éves kihagyás után visszatérő Daniel Carvalho játéka, a honfitárs hozta remekül helyzetbe 20 éves támadót.


BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk 3

Samuel fejesénél Mandrikin kapus óriásit bakizott (MTI/AP)


Az Inter azonban a fordulás után két elképesztő védelmi hibát kihasználva megfordította a meccset. A felszabadítani igyekvő hazai védők előbb Crespót hozták kihagyhatatlan helyzetbe, a hajrában pedig az oroszok kapusa nézett el csúnyán egy ártalmatlan Samuel-fejest. A moszkvaiak egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, de két gyermeteg hibával eljátszották minden esélyüket.

A csoport másik mérkőzésére nem érdemes sok szót vesztegetni. A PSV-Fenerbahce összecsapás elsősorban a kőkemény szabálytalanságokról szólt. Az angol Webb hat sárga és egy piros lapot osztott ki, de ha egy kicsit jobban odafigyelt volna, akkor nem csak Deividet küldi le idő előtt a pályáról.

Menetel az Arsenal

A londoni gárda az utóbbi hetekben elképesztő formában futballozik, kedd este a BL-ben is folytatta a remek szereplését. Az Ágyúsok százszázalékos teljesítménnyel, 11-0-s gólkülönbséggel vezetik a H csoportot, miután játszi könnyedséggel átgázoltak a Slavia Prahán.

A cseh együttes ellenállását már az ötödik percben megtörte Cesc Fabregas, a spanyol fiatal egy szépségdíjas tekeréssel vette be a vendégek kapuját. Nem sokkal később a mérkőzés legjobbjának, a fehérorosz Hlebnek a lövése pattant meg egy vendégvédőn – Vaniak kapus tehetetlen volt. A szünet előtt a szerencsétlen portás Walcottnak ajándékozott egy gólt, a fordulás után pedig hét perc alatt még hármat kapott. A meccs zárómomentuma Arsene Wenger egyik legújabb felfedezettjéé, a dán Bendtneré volt: a német válogatott ellen győztes gólt szerző fiatal egy gyönyörű támadás után állította be a 7-0-s végeredményt.


BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk 4

Ismerõs mozdulat Kanoutétõl (dpa)


A Sevilla is hozta a kötelezőt a Steaua Bucuresti ellen hazai pályán. A spanyol együttes hamar kétgólos előnybe került, de az Arsenallal ellentétben ezután visszavett a tempóból. A románok ennek ellenére is csak Petre szépítő góljának örülhettek. A Steaua pont nélkül áll a négyes utolsó helyén, az UEFA-kupát érő harmadik hely megszerzésére még van esélyük.

—-Keddi mérkőzések, csoportok—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
E csoport:
VfB Stuttgart (német)-Olympique Lyon (francia) 0-2
Gól:
Santos (56.), Benzema (79.)

Glasgow Rangers (skót)-FC Barcelona (spanyol) 0-0

Az állás:
1. FC Barcelona 7 pont (5-0)
2. Glasgow Rangers 7 (5-1)
3. Olympique Lyon 3
4. VfB Stuttgart 0

F csoport:
AS Roma (olasz)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1
Gól:
Juan (15.), Vucinic (70.), illetve Liedson (18.)

Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester United (angol) 2-4
Gól:
Rincon (34.), Bangoura (78.), illetve Rio Ferdinand (10.), Rooney (18.), C. Ronaldo (41., 68., a másodikat 11-esből)

Az állás:
1. Manchester United 9 pont
2. AS Roma 6
3. Sporting Lisboa 3
4. Dinamo Kijev 0


BL: hetet lőttek a Wenger-fiúk 5

Ferdinandék magabiztosan vezetik csoportjukat (dpa)


G csoport:
PSV Eindhoven (holland)-Fenerbahce (török) 0-0
Piros lap:
Deivid (64., Fenerbahce)

CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 1-2
Gól:
Jo (32.), illetve Crespo (52.), Samuel (80.)

Az állás:
1. Internazionale 6 pont
2. Fenerbahce 5
3. PSV Eindhoven 4
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport:
Arsenal (angol)-Slavia Praha (cseh) 7-0
Gól:
Fabregas (5., 58.), Hubacek (24., öngól), Walcott (41., 55.), Hleb (51.), Bendtner (89.)

Sevilla (spanyol)-Steaua Bucuresti (román) 2-1
Gól:
Kanoute (5.), Luis Fabiano (17.), illetve Petre (63.)

Az állás:
1. Arsenal 9
2. FC Sevilla 6
3. Slavia Praha 3
4. Steaua Bucuresti 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik