Élet-Stílus

BL: edzőjét is meglepte a Rangers

Walter Smith, a glasgowi Rangers vezetőedzője utóbb bevallota, őt magát is meglepte csapata fölényes győzelme a Lyon otthonában. A skótok a második forduló után még hibátlanok a labdarúgó Bajnokok Ligája E jelű csoportjában, és tartják a lépést a Barcelonával.

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A skót bajnokság második helyezettje a Stuttgart után a Lyont is két vállra fektette – ez önmagában is jelentős tett, míg a sima, 3-0-s franciaországi győzelem kisebbfajta csoda. A glasgowi gárda nem csak a közvéleményt, hanem még saját edzőjét is meglepte kitűnő BL-rajtjával. „Nem hiszem, hogy akadt közöttünk olyasvalaki, aki számított volna arra, hogy 3-0-ra verünk meg otthonában egy olyan erős csapatot, mint a Lyon” – mondta Walter Smith a BL történetének eddigi legfényesebb skót diadala után.

Az 59 esztendős szakvezető, korábbi skót szövetségi kapitány egyébként a sikeres rajt ellenére sem „szállt el”, igyekszik reálisan látni és látatni csapata esélyeit.


BL: edzőjét is meglepte a Rangers 1

Skót ünnep Lyonban (BBC)



„Remélem, nem sértek meg senki, ha azt mondom, a Barcelona kiemelkedik a csoportból, biztosan az élen végez majd. Nagyon fontos tehát, hogy a másik három csapat mire egymással. Ennek tükrében nem állunk rosszul, de a verseny továbbra is nyílt. Sok múlik azon, egyenesen döntő lehet, hogy a Stuttgart és a Lyon mit játszik majd egymás ellen a következő két fordulóban, míg mi a Barcelonával találkozunk” – tekintett már előre a Rangers-edző.

Messi újra betalált, Rijkaard bókolt

A Barcelona jobb gólkülönbségével áll a csoport élén; a katalán egylet szerdán Stuttgartban nyert (2-0). Lionel Messi, a csapat új sztárja ezúttal is betalált, így az utóbbi öt meccsén immár hetedszer volt eredményes. „Messi egyedülálló játékos. Nagyon erős, holott még nagyon fiatal. Ráadásul kevesen vannak, olyan tehetséggel megáldva, mint ő” – bókolt Frank Rijkaard edző, aki egy korábbi nyilatkozatában Aranylabdát „követelt” az argentin labdarúgójának.


BL: edzőjét is meglepte a Rangers 2

Wayne Ronney volt a döntnök (BBC)


Spalletti: nem érdemeltünk vereséget

Az F-csoportban a keddi játéknap rangadóján a Manchester United 1-0-ra legyőzte az Old Traffordra látogató AS Romát, amelyet áprilisban 7-1-re vert el ugyanitt. Az angol csapat ezúttal nem villogott, mi több, az olaszok dolgoztak ki több helyzetet, igaz, ezeket el is puskázták, míg átellenben Wayne Rooney villant – s ezzel mindent eldöntött. „Wayne gyönyörű, mesébe illő gólt szerzett. Elégedett vagyok az eredménnyel. A győzelmünk megérdemelt, mert a találkozó javarészében mi irányítottunk, persze a végén azért egy kis szerencsénk is volt ” – mondta Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” skót trénere arra utalva, hogy a hajrában az AS Roma több helyzetet is kihagyott.

Kollégája, a római vezér Luciano Spalletti a következőképpen értékelt: „Ezúttal nem érdemeltünk vereséget, hiszen több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak. Kikaptunk ugyan, de megmutattuk, hogy az áprilisi 1-7 csak kisiklás volt. Kedden este mindenki láthatta, ég és föld volt a különbség az akkori és a mosatni meccs között.” Spalletti egyébként egy büntetőt is számon kért a játékvezetőn, amelyet 0-0-ás állásnál, Mancini buktatásakor nem ítélt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik