Élet-Stílus

Rijkaard: meg kell nyernünk a BL-csoportot

A Bajnokok Ligájában egy meglepően sima, Lyon elleni sikerrel debütált a Barcelona együttese. A tréner bízik a jó folytatásban, és csak akkor lenne elégedett, ha a csapata megnyerné a csoportot. Ebben nagy segítségére lehet, hogy kedd este, a Stuttgart otthonában már Ronaldinhóra is számíthat.

A brazil klasszis az elmúlt hetekben hivatalosan kisebb sérülés miatt nem szerepelt a katalánok keretében, de a csapat így is magabiztosan hozta a bajnoki meccseit. Ez elsősorban a remek formában futballozó Lionel Messinek köszönhető, aki a csapat új vezéregyéniségévé nőtte ki magát az elmúlt hetekben.

Az első hely a cél

A holland mester is dicsérte az argentint, de eközben sietett leszögezni, hogy a brazilra nagy szüksége van a csapatnak. “Ronaldinho kulcsjátékosa a Barcelonának, annyi mindent tett az egyesületért, ő jelképezi a játékstílusunkat” – mondta a Rijkaard, aki egyelőre még nem döntötte el, hogy a brazil a kezdőben kap e helyet a Gottlieb-Daimler Stadionban. A hétvégi bajnokin kisebb sérülést összeszedő Yaya Toure esetében is kivár még a tréner.


Rijkaard: meg kell nyernünk a BL-csoportot 1

Ronaldinho csúcsformában ismét BL-gyõzelemre vezetheti a Barcát (Pro Shots)


Rijkaard arról is beszélt, hogy számukra BL-csoportban kizárólag az első hely megszerzése lehet a cél. “Nyilvánvaló, hogy szeretnénk megnyerni a csoportunkat. Azzal tisztában vagyok, hogy itt már nincsenek könnyű meccsek, és minden egyes alkalommal meg kell küzdenünk majd a három pontért” – mondta a holland, és a csapatának a rajtjára nem is lehetett panasza a BL-ben, hiszen az Olympique Lyonon hazai pályán átgázolt a csapata.

Ronaldinho marad

Eközben Ronaldinho cáfolta azokat a sajtban megjelent híreket, amelyek szerint rövidesen távozna a Barcától. “Maradni akarok, sem a Chelsea sem az AC Milan nem érdekel” – nyilatkozta az El Mundónak a klasszis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik