Élet-Stílus

Klosére többhetes szünet vár

Be kell jutnunk az UEFA-kupa csoportkörébe – nyilatkozta kedden a Bayern München trénere, aki azonban nem számíthat a csapata legeredményesebb góllövőjére a portugál Belenenses otthonában esedékes csütörtöki visszavágón.

A bajnokságban szárnyaló bajorok az UEFA-kupában váratlanul halovány produkcióval rukkoltak elő hazai pályán a lisszaboni együttes ellen, és minimális egygólos előnnyel utaznak Portugáliába. A Bajnokok Ligájáról a csapnivaló tavalyi bajnoki szereplés miatt lemaradó Bayern számára óriási presztízsveszteség lenne, ha a második számú európai kupasorozatban is idő előtt elbuknának.

Ottmar Hitzfeldnek és csapatának tehát nem lesz könnyű dolga csütörtök délután, már csak azért sem, mert Oliver Kahn után a tavalyi világbajnokság gólkirálya, Miroslav Klose is kidőlt a sorból. A Bundesligában nyolc találatnál járó támadó nemcsak az UEFA-kupában, hanem a német válogatott októberi Eb-selejtezőin sem léphet pályára.


Klosére többhetes szünet vár 1

Klose jobb térde nem először rakoncátlankodik (dpa)


„Minimum három hétig nem játszhat” – nyilatkozta Kloséról Hitzfeld. A Werdertől elcsábított csatár a hétvégi, Leverkusen elleni bajnoki kapott egy rúgást a jobb térdére, és az 50. percben le kellett cserélni.

A Nationalelfben és a bajoroknál is Lukas Podolski pótolhatja Klosét. A válogatott október 13-án Írországba utazik négy napra rá pedig a cseheket fogadja. Joachim Löw csapata jelenleg magabiztosan vezeti a selejtezőcsoportját, de a két legveszélyesebb rivális ellen nagy szükség lenne a gólerős támadóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik