Élet-Stílus

Taroltak a magyarok a kick-box-vébén

Négy arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárta a magyar válogatott a belgrádi kick-box-világbajnokságot. A kapitány szerint a csapat felülmúlta az előzetes várakozásokat.

A tervei szerint az év végén visszavonuló Debreczeni Dezső megkoronázta pályafutását. A 33 éves versenyző élete hetedik vb-aranyát gyűjtötte be, ezzel sporttörténelmet írt. Rajta kívül eddig hárman rendelkeztek hat vb-elsőséggel, vasárnap óta azonban Debreczeni az egyetlen, aki hétig jutott.

Összeadva hétnél tart Dancsó Zoltán és Marton Klára is. Ők az életben is egy pár, de a vb-ken is rendre párban nyerik az aranyakat. Dancsó kezdte kicsit hamarabb, 2001-ben, így ő sorozatban a negyedik, míg Marton a harmadik alkalommal vert meg mindenkit a sportág legnagyobb versenyén.

A három tapasztalt light-contactos mellett a ringben megszületett a thai-kickbox szakág első magyar világbajnoki címe: a kyokushin karatéból átránduló Zatykó Zita jóvoltából.

Zrínyi Miklós szövetségi kapitány értékelésében elmondta: teljes mértékben elégedett a mieink mutatott teljesítményével, az eredményesség tekintetében pedig elmondása szerint a csapat felülmúlta az előzetes elvárásokat. A kapitány örömét fejezte ki, hogy a kiütésre menő küzdelmekben is sikerült aranyat szereznünk.

Belgrád, világbajnokság, a magyarok eredményei
Light-contact
Férfiak
57 kg, döntő: Debreczeni Dezső-Ajszin (orosz) 2:1
63 kg, döntő: Szántó Sándor-Sarko (horvát) 0:3
79 kg, döntő: Dancsó Zoltán-Bücker (német) 2:1

Nők
50 kg, döntő: Krempf Réka-McMahon (ír) 0:3
55 kg, döntő: Molnár Mónika-Kustanova (orosz) Molnár a 3. menetben sérülés miatt feladta. 60 kg, döntő: Marton Klára-McHale (ír) 2:1
+70 kg, döntő: Kovács Barbara-Kinak (orosz) 0:3

Thai-kickbox
Nők
+70 kg, döntő: Zatykó Zita-Elhaddad (marokkói) 2:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik